• Real Estate

    Είσοδος του Costa Navarino στη βραχυχρόνια ενοικίαση – Πόσο κοστίζει η διαμονή στις βίλες

    Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ


    Ένα ακόμη βήμα στο real estate κάνει η Costa Navarino, εισερχόμενη στην ενοικίαση βιλών που έχει αναπτύξει σε δύο από τις γειτονιές του θερέτρου της Μεσσηνίας.

    Η απόφαση της ΤΕΜΕΣ, επικεφαλής της οποίας είναι ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, να εκμεταλλευτεί τα πολυτελή ακίνητα που έχει αναπτύξει μέσω ενοικίασης, ελήφθη προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι χρήστες και οι αγοραστές των κατοικιών στις γειτονιές Rolling Greens και Olive Grove. Οι επισκέπτες του μεσσηνιακού θερέτρου θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Costa Navarino, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους αγοραστές των βιλών να ενοικιάσουν τις κατοικίες, χρησιμοποιώντας τις ως επενδυτικό προϊόν.

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΤΕΜΕΣ, οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες διαχείρισης των βιλών. Παραδείγματος χάρη, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε αθλητικές δραστηριότητες, όπως τα 4 γήπεδα γκολφ και τα 17 γήπεδα για τένις, padel και pickleball.

    Ενδεικτικά, το εύρος των τιμών ενοικίασης των κατοικιών κυμαίνεται από 1.400 έως περίπου 5.000 ευρώ για μία διανυκτέρευση. Για παράδειγμα, μία διανυκτέρευση σε βίλα στη γειτονιά Rolling Greens με άμεση πρόσβαση στο γήπεδο The Dunes Course και θέα στη θάλασσα κοστίζει 1.444 ευρώ τον Απρίλιο και 1.800 ευρώ τον Ιούνιο. Πρόκειται για κατοικία 150 τετραγωνικών μέτρων και τριών υπνοδωματίων. Μία διανυκτέρευση στη Villa Elea στη γειτονιά Olive Grove, στους ελαιώνες και με θέα στο Ιόνιο πέλαγος, κοστίζει 4.000 τον Ιούνιο, ενώ τον Αύγουστο, οπότε η ελάχιστη διαμονή είναι 7 διανυκτερεύσεις, η εβδομάδα κοστίζει στον μισθωτή περί τα 43.500 ευρώ. Η Villa Elea ανήκει στα ακριβότερα assets προς ενοικίαση. Απαρτίζεται από δύο πτέρυγες, μία πτέρυγα με πέντε υπνοδωμάτια με ιδιωτικά μπάνια και μία πτέρυγα με κοινόχρηστους χώρους καθιστικού, τραπεζαρίας και κουζίνας, ενώ περιλαμβάνει ιδιωτική πισίνα.

    Σχεδόν sold out οι κατοικίες στο Costa Navarino

    Σύμφωνα με πληροφορίες της ΤΕΜΕΣ, το 80% του συνόλου των κατοικιών στο θέρετρο έχουν ήδη διατεθεί σε αγοραστές. Η εταιρεία έχει αναπτύξει τρεις διαφορετικούς τύπους κατοικιών σε τέσσερις γειτονιές: κατοικίες από τα σχέδια, με το κλειδί στο χέρι και επώνυμα διαμερίσματα. Η επιφάνεια των εσωτερικών χώρων ξεκινά από 135 τ.μ. και φτάνει έως και τα 1.300 τετραγωνικά (μεταφράζονται σε δύο έως επτά υπνοδωμάτια), τα οποία κατασκευάζονται σε οικόπεδα έκτασης 800 τ.μ. έως τριών στρεμμάτων και καλύπτουν το 10% της συνολικής έκτασης του Costa Navarino. Για το σχεδιασμό των κατοικιών στο πολυτελέστερο θέρετρο της Πελοποννήσου έχουν εργαστεί 10 αρχιτεκτονικά γραφεία.

    Η δραστηριοποίηση της ΤΕΜΕΣ στο real estate ξεκίνησε το 2017, οπότε η ζήτηση για παραθεριστικές κατοικίες στην Ελλάδα από αγοραστές ιδιαίτερα υψηλού εισοδήματος μεταφράστηκε στα πρώτα λανσαρίσματα κατοικιών στο Costa Navarino. Το 2017 βγήκαν στην αγορά οι πρώτες κατοικίες στις γειτονιές Sea Dunes και Olive Grove, το 2019 λανσαρίστηκαν τα επώνυμα διαμερίσματα στο Westin Resort και το 2020 λανσαρίστηκαν οι κατοικίες με το κλειδί στο χέρι στη γειτονιά Rolling Greens. Το 2022 ξεκίνησε η επέκταση της γειτονιάς Olive Grove επίσης με turn-key κατοικίες και το 2023 ξεκίνησαν οι προπωλήσεις των κατοικιών 2 έως 4 υπνοδωματίων στη γειτονιά Valley Greens, στην περιοχή Navarino Dunes, όπου λειτουργούν και δύο από τα ξενοδοχεία της ΤΕΜΕΣ.

    Όσον αφορά στις τιμές πώλησης, ενδεικτικά, οι 32 τελευταίες κατοικίες στη γειτονιά Valley Greens διατίθενται προς ποσό που ξεκινά από 1,4 εκατ. και ξεπερνά τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ