• Δελτία Τύπου

    IQOS: Η επανάσταση στην καπνοβιομηχανία

    • NewsRoom


    Ευχάριστη έκπληξη για τους καπνιστές αποτελεί το νέο καπνικό προϊόν μειωμένου κινδύνου, IQOS που όχι δεν είναι ηλεκτρονικό τσιγάρο αλλά ηλεκτρονική συσκευή, η οποία έκανε προσφάτως την εμφάνισή της και στη χώρα μας.

    Τι είναι όμως αυτή η νέα συσκευή και πώς κατάφερε από το 2014 που πρωτοεμφανίστηκε σε Ευρώπη και Ιαπωνία να κάνει θραύση;

    Πρόκειται για μία «πατέντα» που αποτελείται από ένα φορτιστή τσέπης και ένα stick (IQOS stick) στο οποίο τοποθετείς τη ράβδο καπνού (heets). H ειδική λεπίδα που βρίσκεται στο εσωτερικό του stick, θερμαίνει τον καπνό χωρίς να τον καίει. Η συσκευή φορτίζεται με usb και τα heets κυκλοφορούν όπως τα τσιγάρα. Κάθε πακέτο περιέχει 20 τεμάχια και πωλούνται σε περίπτερα. Το μέγεθος των heets είναι πολύ μικρότερο από τα συμβατικά τσιγάρα καθώς ο αληθινός καπνός του είναι συμπιεσμένος για μεγαλύτερη απόλαυση στη γεύση.

    Αποτέλεσμα: ο χρήστης λαμβάνει τη νικοτίνη που χρειάζεται και ταυτόχρονα επειδή δεν υπάρχει καύση, δεν παράγεται πίσσα και μονοξείδιο του άνθρακα. Δεν παράγονται δηλαδή οι ουσίες που προκαλούν βλαβερές παθήσεις στον οργανισμό. Οι καπνιστές όμως δεν του δίνουν credits μόνο γι’ αυτό… Με το IQOS ο «καπνός» που εκλύεται στην ατμόσφαιρα είναι αερόλυμα που διαλύεται σε δευτερόλεπτα και δεν αφήνει ίχνος της άσχημης μυρωδιάς που αφήνει το συμβατικό τσιγάρο.

    Αυτά τα οφέλη, φαίνεται να φτάνουν στους χρήστες του εξωτερικού που το αγόρασαν και ακολουθούν και άλλοι που θέλουν να κόψουν το συμβατικό τσιγάρο, δίνοντας στη Phillip Morris International τη δυνατότητα να ανεβάσει και άλλο το μερίδιό της στην πίτα της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας…

    Θα μπορούσαμε να πούμε πως πρόκειται για «επανάσταση» στην καπνοβιομηχανία αλλά και στο «επιχειρείν».

    Όχι μόνο για τα οφέλη που προσφέρει η αυτή συσκευή αλλά για το νέο τρόπο καπνίσματος που λανσάρει. Μία επανάσταση που η προετοιμασία της κράτησε 10 χρόνια και κόστισε σε έρευνες επιστημονικού πεδίου πάνω από 2 δις ευρώ. Απασχολώντας χιλιάδες επιστήμονες διαφορετικού κλάδου με σκοπό να ερευνήσουν εξονυχιστικά όλες τις παραμέτρους της νέας αυτής καινοτομίας.

    ξιοσημείωτο είναι ότι στο Τόκιο μετά την κυκλοφορία του, άνοιξαν και νέες επιχειρήσεις, 8 εργοστάσια για την ακρίβεια που κατασκευάζουν αξεσουάρ για το IQOS! Από πολύχρωμα καπάκια, θήκες, αυτοκόλλητα με αστεράκια ώστε ο καθένας να έχει το IQOS που ταιριάζει στο στυλ του. Έτσι, διευρύνεται και το καταναλωτικό κοινό στο οποίο απευθύνεται.

    την Ελλάδα μπορεί κάποιος να αγοράσει τη συσκευή είτε στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αθήνας είτε μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας www.iqos.gr και τα heets στα περίπτερα στην τιμή των 4 €.

    Ήδη, αρκετός κόσμος το προτίμησε από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε ενθαρρύνοντας το όραμα της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ να καταφέρει να «ανοίξει» νέα γραμμή παραγωγής των heets, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τόσο την ανάπτυξη της Εταιρείας όσο και την οικονομία της χώρας μας μέσω εξαγωγών.

     

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ