• ΑΓΟΡΕΣ

    Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Θα στηρίξουμε πάνω από 1.000 μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα

    • NewsRoom


    Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) και η Eurobank υπέγραψαν δύο συμφωνίες συνολικού ύψους 230 εκατομμυρίων ευρώ που βελτιώνουν την πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Ελλάδας. Οι συμφωνίες αυτές, υποστηρίζονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), βασικού πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει επενδυθεί στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

    Η συμφωνία στο πλαίσιο του προγράμματος εγγυήσεων COSME, θα επιτρέψει στη Eurobank να κατευθύνει κεφάλαια ύψους 130 εκατομμυρίων  ευρώ σε πάνω από 1000 μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σε διάστημα τριών ετών. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παράσχει στη Eurobank εγγυήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος COSME, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα στην τράπεζα να μειώσει σημαντικά τις απαιτήσεις για παροχή εξασφαλίσεων.

    Με τη συμφωνία στο πλαίσιο του προγράμματος InnovFin, η Eurobank θα κατευθύνει δάνεια και μισθώσεις με ευνοϊκούς όρους για καινοτόμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για τα επόμενα δύο χρόνια. Η εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων παρέχεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «EUInnovFinfinanceforInnovators» με την οικονομική υποστήριξη του Ορίζοντας 2020, του προγράμματος της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η στήριξη της ΕΕ για τις καινοτόμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αναμένεται να δημιουργήσει χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

    eurobank2

    Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων υπέγραψε στο πλαίσιο του προγράμματος EaSIσυμφωνία μικρο-πίστωσης με τη Eurobank για τη στήριξη με 1,1 εκατομμύρια ευρώ μικρο- δανειοληπτών της Αττικής που αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης σε δανεισμό, μέσω ενός προϊόντος μικρο-πίστωσης. Το πρόγραμμα EaSIGuaranteeξεκίνησε τον Ιούνιο του 2015, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το διαχειρίζεται το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπεύθυνος για την Μετανάστευση, τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, δήλωσε:
    «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και των Ελλήνων που δοκιμάζονται από την οικονομική και μεταναστευτική κρίση. Η υπογραφή της σημερινής συμφωνίας μεταξύ της Eurobank και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων είναι ένα ακόμα συγκεκριμένο παράδειγμα. Βοηθούμε τις μικρές επιχειρήσεις, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτήν την νέα πηγή χρηματοδότησης. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα για τους νέους και καινοτόμους επιχειρηματίες.

    eurobank3

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, ανέφερε:
    «Η χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Ελλάδας είναι κρίσιμη πρόκληση για την ελληνική οικονομία και την προσπάθεια να ανακάμψει. Η συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, που αποτελεί την τελευταία μίας σειράς αντίστοιχων πρωτοβουλιών με τη συμμετοχή σημαντικών συνεργατών μας εκτός Ελλάδας, θα μας επιτρέψει να στηρίξουμε περισσότερες από 1000 μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σε πρώτο στάδιο, αριθμός που προσμένουμε να αυξηθεί σημαντικά στο μέλλον. Η πρόσβαση των ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση με λογικά όρια, είναι βασικός στόχος και στρατηγική προτεραιότητα για τη Eurobank».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πιο μεγάλη… εβδομάδα του πολέμου για τα κανάλια (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αεροπλάνο κατέπεσε στη Μάλτα -Νεκροί και οι 5 επιβαίνοντες (video)- Διαψεύδει η Frontex ότι επέβαιναν αξιωματούχοι της

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999

     



    ΣΧΟΛΙΑ