• Portraits.gr

    Στην καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού: 10+1 πανέμορφα χωριά σε νησιά της Ελλάδας για να εξερευνήσετε

    • Βίκυ Βενιού


    Γραφικοί οικισμοί με αέρα παράδοσης και ιστορίας, αυτά τα μικρά χωριά στα ελληνικά νησιά θα μας συνεπάρουν.

    Τα νησιά είναι συνώνυμο του ελληνικού καλοκαιριού. Κάθε χρόνο, τόσο οι Έλληνες όσο και ξένοι επισκέπτες συρρέουν στα ελληνικά νησιά, για να εξερευνήσουν έναν ακόμη από τους αμέτρητους ευλογημένους τόπους που φιλοξενεί η χώρα μας. Από το μπλε και λευκό των Κυκλάδων, στο καταπράσινο Ιόνιο με τα γαλανά νερά και τα Δωδεκάνησα με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, οι επιλογές είναι πολλές, διαφορετικές και έχουν πολλά που μπορεί να ανακαλύψει κανείς.

    Ωστόσο, τα ελληνικά νησιά δεν είναι μόνο υπέροχες παραλίες και γαλανά νερά, όπως πιστεύουν πολλοί. Δεν αποτελούν μόνο ιδανικό τόπο ανάπαυλας και ξεκούρασης πλάι στο κύμα, αλλά ζωντανούς οργανισμούς με πλούσια ιστορία και αρχιτεκτονική, δοσμένη απλόχερα και έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της για να την εξερευνήσουν οι ταξιδιώτες τους.

    Ανάμεσα σε μία σειρά από αναρίθμητα πολιτισμικά στοιχεία που μπορεί να ανακαλύψει κανείς στα νησιά ξεχωριστή αξία έχουν τα χωριά τους. Παραδοσιακοί οικισμοί, που στέκουν ολοζώντανη και διατηρούν στο ακέραιο τη δράση και την καθημερινότητά τους είναι εκεί και περιμένουν αν δείξουν στον κόσμο την ξεχωριστή ομορφιά τους.

    Άλλωστε, ποτέ δεν μπορούμε να πούμε ότι είδαμε έναν τόπο, εάν δεν έχουμε εντρυφήσει εκεί που χτυπάει η καρδιά του, στα ενδότερα της γης του, στα μυστικά που κρύβει το εσωτερικό του.

    Και η καρδιά των νησιών χτυπάει στα χωριά τους.

     

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ