• Portraits.gr

    Σε δημοπρασία το θρυλικό Rolex του Μάρλον Μπράντο από το «Αποκάλυψη Τώρα»


    To Rolex GMT-Master είναι ένα από τα πλέον θρυλικά ρολόγια που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στη μεγάλη οθόνη, καθώς είναι το ρολόι που φορούσε ο Μάρλον Μπράντο στην εμβληματική ταινία «Αποκάλυψη Τώρα».

    Στις 10 Δεκεμβρίου, το αυθεντικό ρολόι που φορούσε στην ταινία ο μεγάλος ηθοποιός, που υποδυόταν τον δόλιο Συνταγματάρχη Κουρτς, θα βγει σε πλειστηριασμό από την Phillips μαζί με άλλα ενδιαφέροντα αντικείμενα, και αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών συλλεκτών.

    Το καντράν, οι δείκτες, η κάσα, ο μηχανισμός και το πίσω μέρος της κάσας είναι τα αυθεντικά σε αυτό το ρολόι του 1972, όμως λείπει η στεφάνη γύρω από το καντράν, η οποία αφαιρέθηκε για να φαίνεται πιο «ταλαιπωρημένο» από τον πόλεμο το ρολόι στην ταινία και έκτοτε αγνοείται η τύχη της. Επίσης, στο πίσω μέρος της κάσας είναι χαραγμένο το όνομα του ηθοποιού: «M. Brando».

    Το ρολόι αυτό, που είναι διατηρημένο σε πολύ καλή κατάσταση, βρισκόταν από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 στα χέρια της υιοθετημένης κόρης του ηθοποιού, Petra Brando Fischer. Ένα άλλο Rolex 1675 GMT-Master που ανήκε στον Μάρλον Μπράντο βρίσκεται σήμερα στην κατοχή της Caroline Barrett, μητέρας της Petra Brando Fischer, η οποία, σύμφωνα με το Hodinkee, δεν έχει καμία πρόθεση να το πουλήσει.

    Πάντως, το ρολόι του Μάρλον Μπράντο μάλλον δεν θα πιάσει στη δημοπρασία τόσο καλή τιμή όσο ένα άλλο θρυλικό κινηματογραφικό ρολόι: το Paul Newman Daytona, το οποίο ανήκε στον Πολ Νιούμαν, και θεωρείται το απόλυτο ρολόι Daytona.



    ΣΧΟΛΙΑ