ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Είμαι απόλυτα σίγουρος πως, αν για δύο χρόνια, κάθε κράτος του κόσμου είχε μία γυναίκα για οδηγό, θα βλέπαμε σημαντική βελτίωση στα πάντα. Αν κοιτάξουμε τον κόσμο και δούμε τα προβλήματά του, θα παρατηρήσουμε πως οφείλονται σε ηλικιωμένους ανθρώπους, κυρίως άνδρες, που δεν κάνουν στην άκρη. Είναι σημαντικό οι πολιτικοί αρχηγοί να προσπαθήσουν ναθυμηθούν πως είναι εκεί για να κάνουν μία δουλειά, όμως όχι εφ’ όρου ζωής, δεν είναι εκεί για να προωθούν τη δική τους σκέψη ή τη δική τους δύναμη». Αυτά ήταν τα λόγια του Barack Obama σε ομιλία του στη Σιγκαπούρη. Αντικατοπτρίζουν ιδανικά, όμως, την κατάσταση μίας χώρας αρκετά μακρινής, στη Σκανδιναβία.
Στις 10 Δεκεμβρίου 2019, η Sanna Marin ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Φινλανδίας. Είναι η τρίτη γυναίκα που ηγείται της χώρας αυτής και, παράλληλα, η νεότερη πρωθυπουργός του κόσμου, στα 34 της χρόνια. Έκανε δυναμική είσοδο στο χώρο της πολιτικής όταν ήταν μόλις 27 και, λίγο αργότερα, ανέλαβε το Υπουργείο Μεταφορών κι Επικοινωνίας. Σίγουρα, λοιπόν, πρόκειται για μία ιδιαίτερη προσωπικότητα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στα σκαριά ιστορικό τεχνολογικό deal: Σε προχωρημένες συζητήσεις η Marvell για εξαγορά της Lumentum
- ΕΚΤ: Σταθερά επιτόκια υπό τη σκιά της Γαλλίας και της ενεργειακής κρίσης – Τα σενάρια για το μέλλον της Λαγκάρντ
- ANEMA x Maison Demi Karan: Η αρχαία φόρμα του αμφορέα συναντά την καινοτομία της πολυτέλειας
- Reuters: Bloomberg και 2 μεγάλες εταιρείες της Wall Street γίνονται συνδρομητές του Truth Social για τα posts του Τραμπ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.