Οι νευροεπιστημονικές έρευνες, συνεχίζουν να αποκαλύπτουν ενδιαφέροντα γεγονότα, σχετικά με τις θετικές επιδράσεις που έχουν στον οργανισμό μερικά από τα αγαπημένα μας ποτά και τρόφιμα. Το πιο πρόσφατο εύρημα, αναφέρει ότι ο καφές, το τσάι (σε μικρότερό βαθμό) και η σοκολάτα, ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου.
Σύμφωνα με μια κοινή μελέτη από το Εθνικό Ινστιτούτο Γήρανσης και το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, μια κατηγορία χημικών που βρίσκεται στον καφέ, το τσάι και τη μαύρη σοκολάτα (κακάο) «έχει σαφείς επιδράσεις στη δραστηριότητα του νευρωνικού δικτύου, προωθεί τη συνεχή γνωστική απόδοση και μπορεί να προστατεύσει τους νευρώνες από τη δυσλειτουργία και το θάνατο, τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τη νόσο του Πάρκινσον».
Διαβάστε περισσότερα στο Portraits.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Winners & Losers: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του Μαΐου
- Ποιοί δικαιούνται επιστροφή ενοικίου έως και 800 ευρώ τον ερχόμενο Νοέμβριο – Ποιοι χάνουν την επιδότηση για τρια χρόνια
- Το ξαφνικό ενδιαφέρον σε Εθνική-Πειραιώς, big success για την Βρεττού, τα μεγάλα παιδιά στην IDEAL, με πόσα έφυγε ο Τσαμάζ από τον ΟΤΕ, o εκδότης και οι πλαστές ταυτότητες, ένα quiz με τη σύζυγο υπουργού και τι συμβαίνει στο Cape Sounio
- EKT: Αρχίζουν τα δύσκολα για τους traders- Γρίφος η επόμενη κίνηση για τα επιτόκια
