Οι νευροεπιστημονικές έρευνες, συνεχίζουν να αποκαλύπτουν ενδιαφέροντα γεγονότα, σχετικά με τις θετικές επιδράσεις που έχουν στον οργανισμό μερικά από τα αγαπημένα μας ποτά και τρόφιμα. Το πιο πρόσφατο εύρημα, αναφέρει ότι ο καφές, το τσάι (σε μικρότερό βαθμό) και η σοκολάτα, ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου.
Σύμφωνα με μια κοινή μελέτη από το Εθνικό Ινστιτούτο Γήρανσης και το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, μια κατηγορία χημικών που βρίσκεται στον καφέ, το τσάι και τη μαύρη σοκολάτα (κακάο) «έχει σαφείς επιδράσεις στη δραστηριότητα του νευρωνικού δικτύου, προωθεί τη συνεχή γνωστική απόδοση και μπορεί να προστατεύσει τους νευρώνες από τη δυσλειτουργία και το θάνατο, τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τη νόσο του Πάρκινσον».
Διαβάστε περισσότερα στο Portraits.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: «Πιο κοντά από ποτέ» η συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
- Σωκράτης Φάμελλος: Η κυβέρνηση ευθύνεται για την ερήμωση της υπαίθρου – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού
- Σύσκεψη αγροτών στην Νίκαια: Δεν είναι ξεκάθαρες οι δηλώσεις του κ. Τσιάρα – Η απόφαση θα ληφθεί πανελλαδικά
- Κωνσταντοπούλου: Κόντρα με Φάμελλο, επίθεση σε Γεωργιάδη και η απάντηση του Μηταράκη