• Portraits.gr

    Μαίη Ζαννή: «Δε δέχομαι ότι η κόρη μου θα έχει λιγότερες ευκαιρίες στη ζωή της από ό,τι εάν ήταν αγόρι»

    • Ελένη Κεχαγιά
    Ηγεσία στην εποχή του #metoo – Γράφει η Μαίη Ζαννή


    Συναντηθήκαμε στο κέντρο της Αθήνας ένα από τα αυγουστιάτικα απογεύματα. Η Μαίη Ζαννή είναι παιδί του κέντρου. Ως πολιτική επιστήμονας έχει βρεθεί στο εξωτερικό σε Λονδίνο, Βρυξέλλες και Παρίσι. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά της γνωρίσματα είναι η ευαισθησία της στα θέματα των γυναικών και αυτή η ακριβώς η ευαισθησία της ήταν η απαρχή για να δημιουργηθεί το Women Act.

    Η πρώτη και μοναδική οργάνωση στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με την ενδυνάμωση των γυναικών σε αυτό που αποκαλείται «Leadership in the Public Sphere» υλοποιώντας μια συγκεκριμένη στρατηγική βασισμένη στο τρίπτυχο εκπαίδευση – ενδυνάμωση – δικτύωση. «Ζώντας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα από τις κυβερνητικές ή κομματικές θέσεις στις οποίες βρέθηκα, έχω δει να συμβαίνουν όλα αυτά για τα οποία συζητάμε στην Women Act.

    Λίγες γυναίκες στο τραπέζι, ακόμα λιγότερες με βαριά χαρτοφυλάκια και κυρίως, ένα αίσθημα ότι μένουμε συνεχώς “απ’ έξω”». Θέλει ένα καλύτερο ή μάλλον ίσο μέλλον για τις γυναίκες και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά λέει «ως μητέρα μιας κόρης, αδυνατώ να δεχτώ ότι θα έχει λιγότερες ευκαιρίες σε αυτή τη χώρα από ότι εάν είχε γεννηθεί αγόρι. Η ισότητα στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στη δημόσια ζωή, παντού στα κοινά είναι ζήτημα δημοκρατίας. Η Women Act, λοιπόν, θα συνεχίσει να μάχεται γι’ αυτόν το σκοπό».

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ