• Portraits.gr

    «Είναι ντροπή» Από τον Teemu Lehtinen- Ένας μη Ελληνας Ευρωπαίος πολίτης τοποθετείται για τον σεξισμό στη χώρα μας

    • portraits


    O Teemu Lehtinen* είναι Φιλανδός που ζει στην Ελλάδα από το 2007. Με αφορμή το άρθρο μας Η σεξιστική βιομηχανία των ΜΜΕ τοποθετήθηκε για το θέμα στα social media με ενδιαφέρουσες ιδέες και το #portraitsgr του ζήτησε να τις καταγράψει σε ένα άρθρο. Ο τίτλος που επέλεξε είναι χαρακτηριστικός του πώς νιώθει ένας μη Έλληνας Ευρωπαίος πολίτης που ζει στην Ελλάδα όταν έρχεται αντιμέτωπος με την τόσο καλά ενσωματωμένη κουλτούρα της πατριαρχίας στην Ελληνική κοινωνία που εμείς οι ίδιοι μπορεί καν να μη αντιλαμβανόμαστε.

    Όταν προσκλήθηκα να μοιραστώ τις απόψεις μου για το πως βλέπω την ισότητα και ισονομία των φύλων στην Ελλάδα αμέσως δέχτηκα την πρόσκληση. Σύντομα όμως ανακάλυψα τη δυσκολία στην απόφαση μου να μοιραστώ τις σκέψεις μου. Δεν συνηθίζω να μιλώ δημόσια παρά μόνον αν έχω κάτι θετικό να πω. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω κάτι θετικό για την ισότητα και την ισονομία των φύλλων στην Ελλάδα.

    Στο τέλος όμως είπα ας αφήσω τις ευγένειες και ας πω την αλήθειά όσο σκληρή και αν είναι αυτή, διότι κανείς χρειάζεται κάποιες φορές να είναι σκληρός και ειλικρινής όταν η πραγματικότητα στη ζωή είναι σκληρή και δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ