• Portraits.gr

    Έλντα Γεωργαρά: Μαθησιακό coaching, ειδικά στην απομόνωση

    • portraits


    Αν κάποιος δυσκολεύεται να μάθει, σημαίνει ότι μαθαίνει με λάθος τρόπο, υπογραμμίζει η Έλντα Γεωργαρά. Το μαθησιακό coaching που εξασκεί σε μαθητές (ειδικά έφηβους) τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται ιδιαίτερα επίκαιρο σήμερα, τις ημέρες της απομόνωσης.

    Ο ειδικός τομέας του μαθησιακού coaching εντάσσεται στον γενικότερο κλάδο του life coaching και της ψυχολογίας της ευτυχίας και της αντοχής, που γνωρίζει τεράστια άνθιση στις αγγλοσαξονικές χώρες.
    Αποβλέπει στην εκπαίδευση γονέων και μαθητών ώστε να αποκωδικοποιήσουν, να κατανοήσουν και να αναπτύξουν τις ικανότητες και τη δυναμική της προσωπικότητας των μαθητών, μεγιστοποιώντας τις μαθησιακές τους δυνατότητες και επιδόσεις.
    Όπως εξηγεί και η ίδια: «Στις μέρες μας κάθε μαθητής καλείται να αφομοιώσει τεράστια μάζα πληροφοριών, προκειμένου να πετύχει στο σχολείο και μετέπειτα στην επαγγελματική ζωή του. Αν και δίνουμε πολύ βάρος στην ανάλυση του τι πρέπει να μάθουμε, λίγοι γνωρίζουν πώς να μελετήσουν αυτήν την συγκεκριμένη ύλη με τον πιο αποδοτικό τρόπο. γλιτώνοντας άγχος και σύγχυση».
    Πιστοποιημένη Master NLP Practitioner (INLPTA), Coach (AC certified), IEMT Practitioner, και σύμβουλος μαθησιακών τύπων και επαγγελματικού προσανατολισμού της Ariston Psychometrics, η Έλντα Γεωργαρά ειδικεύεται στην καλλιέργεια ικανοτήτων και τεχνικών που εξελίσσουν τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος αφομοιώνει τη γνώση.
    Μέσω ιδιωτικών συνεδριών, ομιλιών και σεμιναρίων, εκπαιδεύει και υποστηρίζει παιδιά, εφήβους αλλά και ενήλικες (γονείς/καθηγητές/μαθητές), ώστε να καταφέρνουν να αποκωδικοποιούν, να κατανοούν και να αναπτύσσουν τις ικανότητες και τη δυναμική της προσωπικότητας τους.

    Μητέρα τριών παιδιών, πρωταθλήτρια Ελλάδος στην Ιππασία, με πτυχίο οικονομικών και management (από το UCL και LSE αντιστοίχως), η Έλντα έχει πολυδιάστατη επαγγελματική εμπειρία στον χρηματοοικονομικό και ιατρικό χώρο καθώς και στην παροχή υπηρεσιών B2Bκαι B2C.

    Ένθερμη υποστηρίκτρια της δια βίου μάθησης, συμμετέχει σε σεμινάρια, παρακολουθεί courses και κατέχει certifications – ενδεικτικά από Berkeley (science of happiness), Yale (Everyday parenting the ABCs of child rearing), HarvardX (leaders of learning).

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr.



    ΣΧΟΛΙΑ