• Portraits.gr

    Ελένη Ανδρεάδη: Δεν είμαστε δυνάστες του κόσμου αλλά εξαρτημένοι από αυτόν για να επιβιώσουμε

    • Στεφανία Παπαδημητρίου


    Γεννήθηκε στο Λονδίνο και έγινε πολίτης του κόσμου. Σπούδασε Περιβαλλοντική Αγωγή και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Harvard, ενώ έχει ζήσει στην Αγγλία, τη Γερμανία και την Αμερική. Ο λόγος για την Ελένη Ανδρεάδη.

    Όταν ακόμα ήταν φοιτήτρια, πήρε ένα μάθημα δημιουργικής γραφής και ξεκίνησε το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο κατέληξε κλειδωμένο στο συρτάρι της. Η αγάπη της, όμως, για το γράψιμο είχε μόλις γεννηθεί.

    Γύρισε στην Ελλάδα και ίδρυσε τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, Πράκτορες του Πλανήτη. Μέσω εκείνης, προσκαλεί και ευαισθητοποιεί τα παιδιά να σώσουν τη Γη μας, μέσα από ειδικές «αποστολές». Τα προγράμματά της υλοποιούνται σε Δημοτικά Σχολεία της χώρας μας, και για την προσφορά της, η Ελένη Ανδρεάδη έχει βραβευθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

    Τα βιβλία της απευθύνονται στους μικρούς σε ηλικία αναγνώστες, έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν σε χώρες όπως η Αμερική, η Κίνα, η Κορέα, η Τουρκία και η Αίγυπτος. Αφορούν σε – τι άλλο; – τη σωτηρία του πλανήτη! Το πρώτο, με τίτλο «Γίνε Πράκτορας του Κόσμου», το 2015 κατέκτησε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων. Το δεύτερο της σειράς, βρέθηκε στις βραχείες λίστες.

    Η Ελένη Ανδρεάδη, εκτός από τα τέσσερα έργα της σειράς «Πράκτορες του Πλανήτη», έχει γράψει και το «Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης».

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ