• Portraits.gr

    Άννα Διαμαντοπούλου: Ο αποκλεισμός νέων γυναικών λόγω του φόβου της μητρότητας στερεί από την οικονομία μεγάλες δυνάμεις

    • Μαρίνα Πρωτονοταρίου

    Άννα Διαμαντοπούλου


    Η πολιτική πορεία της Άννας Διαμαντοπούλου αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν όρια που θέτει το φύλο και ότι όπως λέει και η ίδια “τα στερεότυπα έχουν γίνει κομμάτια σε κάθε τομέα αφού οι γυναίκες έχουν κατακτήσει τον ρόλο τους σε θέσεις από αρχηγοί κρατών μέχρι αστροναύτες δημιουργώντας πρότυπα”. Την ίδια στιγμή όμως διαπιστώνει ότι στη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική υπάρχει πισωγύρισμα την τελευταία δεκαετία και τονίζει ότι είναι προτεραιότητα να υπάρξει πολιτική και πολιτισμική αλλαγή στην ανάγκη προστασίας και υποστήριξης της εγκυμοσύνης και της μητρότητας.

    Η Άννα Διαμαντοπούλου κατάφερε από μικρή να ξεχωρίσει στο ανδροκρατούμενο χώρο της πολιτικής. Από τα 26 της που έγινε Νομάρχης Καστοριάς μέχρι σήμερα έχει αναλάβει πολλές φορές ηγετικές θέσεις. Πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ, ως το 1993, μετά Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας, από τα 37 της βουλευτής Κοζάνης και λίγο μετά Υφυπουργός Ανάπτυξης με ευθύνη για τις ιδιωτικοποιήσεις και τη βιομηχανική αναδιάρθρωση. Από το 1999-2004 ήταν Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αρμοδιότητα τα κοινωνικά θέματα και την απασχόληση και αργότερα έγινε υπουργός Παιδείας. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και αν κάτι χαρακτηρίζει την πορεία της είναι η τόλμη και ο δυναμισμός αλλά και η συνετή και ήρεμη έκφρασή της.

    Συμμετείχε στο 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου εξέχουσες προσωπικότητες της οικονομίας και της πολιτικής, επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα στελέχη, μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις απόψεις τους. Σήμερα απαντά στις ερωτήσεις που το Portraits θέτει στις γυναίκες του Delfi Forum 2020 με θέμα την πορεία της επιτυχημένης τους ανέλιξης σε δύσκολα και ανδροκρατούμενα περιβάλλοντα όπως αυτά της οικονομίας και της πολιτικής.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ