• Portraits.gr

    Αυτά είναι τα καλύτερα ρολόγια του 2018

    • Bloomberg


    Οι υποψηφιότητες για το 18ο Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG) μόλις ανακοινώθηκαν, αναδεικνύοντας τα καλύτερα πολυτελή κομμάτια από όλο τον κόσμο. Άλλωστε, το συγκεκριμένο βραβείο είναι αντίστοιχο του Όσκαρ για τον κλάδο της ωρολογοποιίας.

    Χωρισμένες σε 12 κατηγορίες με 6 ρολόγια κάθε μία, οι 72 υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από μια 30μελή επιτροπή που απαρτίζεται από ειδικούς, δημοσιογράφους και συλλέκτες από όλο τον κόσμο. Το πιο διακεκριμένο από τα 16 βραβεία – το αντίστοιχο της «καλύτερης ταινίας» – είναι το Aiguille d’Or Grand Prix ή αλλιώς ο «Χρυσός Δείκτης».

    Αυτή τη χρονιά, ωστόσο, περιλαμβάνεται και μία νέα, ενδιαφέρουσα κατηγορία, η οποία ονομάζεται Challenge και περιλαμβάνει κομμάτια με τιμές χαμηλότερες των 4.100 δολαρίων. Πρόκειται για μια προσπάθεια των βραβείων να είναι πιο ανοιχτά και να συμπεριλάβουν κι αυτούς που θέλουν να εισέλθουν στην αγορά των πολυτελών ρολογιών με μια πιο προσιτή τιμή.

    Οι φιναλίστ της κατηγορίας Challenge (από αριστερά): Longines’s Conquest V.H.P. GMT Flash Setting, Nomos Glashütte’s Tangente neomatik 41 Update, Black Bay GMT by Tudor

    Τα έξυπνα ρολόγια είναι νέα προσθήκη στον διαγωνισμό αυτή τη χρονιά. Κάποια από αυτά εντάχθηκαν στις κατηγορίες Sports, Petite Aiguille και Challenge, ωστόσο κανένα δεν κατάφερε να είναι στους υποψηφίους που προκρίθηκαν στα… τελικά του διαγωνισμού.

    Το Récital 22 Grand Récital της Bovet είναι προτεινόμενο στην κατηγορία Μechanical Exception

    Τα βραβεία GPHG δημιουργήθηκαν το 2001 και είναι ανοιχτά σε όλα τα brands ανεξαρτήτου χώρας. Οι συμμετοχές αυτής της χρονιάς ήταν απαραίτητο να έχουν κυκλοφορήσει μετά τον Μάρτιο του 2017 και μέχρι τον Οκτώβριο του 2018. Κάποια από τα brands που προκάλεσαν αίσθηση με την απουσία τους ήταν τα Rolex, Patek Philippe και Omega.

    Οι νικητές κάθε κατηγορίας θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στη Γενεύη.

    Το κορυφαίο βραβείο «Χρυσός Δείκτης» το 2017 απονεμήθηκε στην Chopard για το L.U.C. Full Strike, ενώ οι Chanel, Bulgari, Tudor, Vacheron Constantin, Chopard και Longines πήραν επίσης την πρώτη θέση στις υποκατηγορίες.

    Δείτε την πλήρης λίστα των υποψηφιοτήτων εδώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συλλέγοντας παλιά ρολόγια κατάδυσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να αποκτήσεις το δικό σου vintage Rolex εξοικονομώντας χιλιάδες δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ