• Πολιτισμός

    Grease και Παράσιτα στο City Drive – In στον Λυκαβηττό

    Grease, Ολίβια Νιούτον Τζον, Τζον Τραβόλτα


    Το πρώτο drive in στην πόλη δημιουργείται στην εποχή του κορονοϊού με το City Drive-in στον εμβληματικό λόφο του Λυκαβηττού, το οποίο διοργανώνει το Cinema Alive.

    Το Cinema Alive αποτελεί το πρώτο διαδραστικό σινεμά της Ελλάδας. Ενώνει διαφορετικές μορφές παραστατικής τέχνης, το σινεμά, το θέατρο και την εγκατάσταση ώστε να μεταδώσει μία ποικιλόμορφη αλλά και διαδραστική εμπειρία στον θεατή ο οποίος θα αλληλεπιδρά με ηθοποιούς χορευτές, τραγουδιστές και περφόρμερ κάθε είδους στον ίδιο τον σκηνικό χώρο. Έτσι, το ίδιο το έργο συνιστά μόνο το μέσο για να βιώσει κανείς την πολλαπλασιαστική, πολυεπίπεδη παράσταση.

    Η ομάδα αποτελείται από αφοσιωμένους λάτρεις του κινηματογράφου αλλά και του θεάτρου, της μουσικής και του χορού. Σκηνοθέτες, μουσικούς, Dj’s, ηθοποιούς, ενδυματολόγους, χορευτές αλλά και απλούς ερασιτέχνες. Όλοι συσπειρώνονται γύρω από έναν κοινό σκοπό: «Να φέρουμε τις κλασσικές ταινίες του κινηματογράφου ξανά στο προσκήνιο και στη θέση που τους αρμόζει και παράλληλα να εμπλουτίσουμε την εμπειρία του θεατή και να τον οδηγήσουμε σε σημείο να αισθανθεί γύρω του λίγη από την μαγεία της ταινίας».

    Το City Drive In λειτουργεί καταρχήν ως πολυχώρος. Ξεκινάει με τη Full Moon Fiesta την Παρασκευή σε συνεργασία με τα Hideout Events, που θα διαρκέσει από το ηλιοβασίλεμα ως στην πανσέληνο. Με θέα όλη την Αθήνα πραγματοποιούνται κινηματογραφικές προβολές, stand up κωμωδίες και συναυλίες, μέσα από την ασφάλεια του αυτοκινήτου και φυσικά με την απαραίτητη συνοδεία κοκτέιλ, ζεστό ποπκόρν, νάτσος, μπέργκερ και γλυκών από το λεγόμενο food court.

    Το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα προβληθεί το απόλυτο φιλμ για ντράιβ ιν (αφού εκτυλίσσεται τo 1958 όταν ο θεσμός μεσουρανούσε στην Αμερική), το θρυλικό μιούζικαλ Grease με την Ολίβια Νιούτον Τζον και τον Τζον Τραβόλτα, που έκτοτε καθιερώθηκε ως σταρ της μεγάλης οθόνης.

    Επίσης προβάλλεται η ταινία Παράσιτα του νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Μπον Τζουν χο, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας στην τελευταία απονομή, η μοναδική ξενόγλωσσο έργο που τιμάται με το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο, αλλά και με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, που παραδοσιακά θεωρείται πολύ πιο αυστηρά σινεφίλ και κανονιστικό αισθητικά.

    Παράσιτα (Parasite, 2019)

    Πληροφορίες: 

    Full Moon Fiesta την Παρασκευή 5  Ιουνίου

    Σαββατοκύριακο 6/6 & 7/6 με διπλή προβολή για τις ταινίες σταθμούς:

    20:30 Grease και 23:00 Τα Παράσιτα

    Επιπλέον, ο πολυχώρος του City Drive-in λειτουργεί καθημερινά από τις 19:00 το απόγευμα.

    Το City Drive-in έχει συμμορφωθεί πλήρως με τα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορονοϊού.

    Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε στο www.viva.gr

    Site: www.citydrivein.gr

    Facebook: cinema alive

    Instagram: cinemaalive

    Facebook event link https://www.facebook.com/events/986142645137954/

    www.cinemaalive.org

     



    ΣΧΟΛΙΑ