• Πολιτισμός

    Το Μουσείο Ακρόπολης ανοιχτό για δομές μεταναστών και προσφύγων

    Το Μουσείο Ακρόπολης ανοιχτό για δομές μεταναστών και προσφύγων

    Μουσείο Ακρόπολης. Γλυπτά του Παρθενώνα και Ακρόπολη


    Σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων θα είναι ανοιχτό το Μουσείο Ακρόπολης από 24 ως και 26 Σεπτεμβρίου συμμετέχοντας στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που έχουν ως θέμα τους φέτος την «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους».

    Το κοινό ευρωπαϊκό θέμα δίνει έτσι την ευκαιρία και στο Μουσείο Ακρόπολης να προσεγγίσει ανθρώπους με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές, εμπειρίες και βιώματα, να ενθαρρύνει την εξοικείωσή τους με την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας που τους φιλοξενεί και να συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση και την κοινωνική τους ένταξη.

    «Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους» γίνεται και το Μουσείο Ακρόπολης μέσα από μια σειρά επιλεγμένων στάσεων, κατά τις οποίες οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τον βράχο της Ακρόπολης και τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας του, την τέχνη και τους ανθρώπους που τη δημιούργησαν. Και φυσικά θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με τους αρχαιολόγους που θα τους συνοδεύουν.

    Θυμίζουμε, ότι οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς ξεκίνησαν το 1999 ως μια κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης και έχουν εξελιχθεί σε μια από τις πιο δημοφιλείς συμμετοχικές πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους πολίτες της Ευρώπης. Κι αυτό γιατί κάθε χρόνο διοργανώνονται έως και 70.000 εκδηλώσεις (εκθέσεις, εργαστήρια, παραστάσεις, ξεναγήσεις κ.λπ.) για την ευαισθητοποίηση των ευρωπαίων πολιτών σχετικά με την αξία της κοινής μας κληρονομιάς και την ανάγκη διαφύλαξής της για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές. Οι εκδηλώσεις άρχισαν στις 2 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν δύο μήνες στις 50 χώρες που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Σύμβαση.

    Όσον αφορά το Μουσείο Ακρόπολης οι εκπρόσωποι των δομών, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να αποστείλουν τα αιτήματά τους μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και στο τηλέφωνο 9000900 εσωτ. 414. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, ενώ επισημαίνεται ότι επιτρέπονται 20 επισκέπτες ανά παρουσίαση, συμπεριλαμβανομένων των συνοδών και μεταφραστών.

    Οι τακτικές θεματικές παρουσιάσεις των ίδιων ημερών εξάλου, θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

    Σχετικές πληροφορίες: https://theacropolismuseum.gr/thematikes-paroysiaseis

    Το Μουσείο Ακρόπολης ανοιχτό για δομές μεταναστών και προσφύγων
    Η αφίσα της φετινής διοργάνωσης των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Τζώρτζης: Ο πολυσχιδής νομικός και φωτογράφος της φύσης

    Δημήτρης Εφέογλου: Επιστροφή στη Ζουμπουλάκη και την «α-σχήμια»

    Ο Μαουρίτσιο Κατελάν φωτογραφίζει για την τηλεόραση – Αίμα και χρήμα για το «Succession»



    ΣΧΟΛΙΑ