• Πολιτισμός

    Θάνος Μικρούτσικος: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» προς τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη (pics)

    • NewsRoom

    Το ύστατο χαίρε στον Θάνο Μικρούτσικο


    Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην πολιτική κηδεία του αγαπημένου μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα. Ανάμεσά τους και πλήθος επώνυμων φίλων και συναδέλφων του καλλιτέχνη.

    Ο πασίγνωστος μουσικοσυνθέτης, άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Από τις 10.30 το πρωί, η σωρός του Θάνου Μικρούτσικου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, όπου πληθώρα κόσμου έσπευσε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, για να πει το ύστατο χαίρε στον άνθρωπο που χάρισε τόσα στην ελληνική μουσική και τον πολιτισμό.

    Στο τελευταίο αντίο προς τον αγαπημένο μουσικοσυνθέτη πρωταγωνιστεί φυσικά η οικογένειά του, η σύζυγός του, Μαρία Παπαγιάννη, τα 4 παιδιά του, Σεσίλ, Κωνσταντίνα, Αλεξάνδρα και Στέργιος, αλλά και ο αδελφός του, Ανδρέας Μικρούτσικος.

    Η Μαρία Παπαγιάννη βρίσκεται από νωρίς το πρωί στο Α’ Νεκροταφείο, συνοδευόμενη από τα δύο της παιδιά, Αλεξάνδρα και Στέργιο, η θλίψη στα πρόσωπα των οποίων δεν κρύβεται. Απαρηγόρητος μοιάζει να είναι και ο αδελφός του Θάνου Μικρούτσικου, Ανδρέας, που είχε αποχαιρετίσει νωρίτερα τον μουσικοσυνθέτη με μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook. Σε αυτήν έγραφε: «Μια στιγμή η ζωή μας και συ την έκανες αιωνιότητα».

    Το παρών στην κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου έδωσε και η δεύτερη σύζυγός του, η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση, με την οποία ο μεγάλος συνθέτης είχε αποκτήσει δύο παιδιά, την Σεσίλ και την Κωνσταντίνα.

    Επιπλέον, μεταξύ των επωνύμων που έχουν φθάσει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για να αποχαιρετήσουν τον Θάνο Μικρούτσικο είναι ο Γιώργος Κιμούλης, που θα εκφωνήσει και επικήδειο λόγο, η Λιάνα Κανέλη, η Σοφία Βόσσου, ο Γιάνης Βαρουφάκης με την σύζυγό του, Δανάη Στράτου, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος και πολλοί ακόμη.

    Τους επικηδείους, στην πολιτική κηδεία που γίνεται στην αίθουσα πολιτικών τελετών του Α’ Νεκροταφείου της Αθήνας εκφωνούν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γιώργος Κιμούλης και ο Οδυσσέας Ιωάννου. Αύριο η σορός του θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα.

    Με τη φωνή και με τη μουσική του άρχισε η πολιτική του κηδεία: Στα μεγάφωνα ακούστηκε το «Για το φτωχό Μπέρτολτ Μπρεχτ». Όλοι άκουσαν σιωπηλά και στη συνέχεια ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Και μετά τους επικήδειους ξανά η φωνή του Θάνου Μικρούτσικου.

    Στους εμβληματικούς Επτά Νάνους, ένα από τα ελάχιστα τραγούδια του που ερμήνευσε ο ίδιος καθώς όπως είχε πει είναι από εκείνα τα τραγούδια που μπορεί να πει μόνο ο δημιουργός τους, κάποιοι παρέμειναν σιωπηλοί, άλλοι δάκρυσαν, άλλοι σιγοτραγούδησαν… Στο τέλος τραγούδησαν «Μάνα θα πάω στα καράβια…» Χειροκρότημα παρατεταμένο.

    Ανδρέας Μικρούτσικος
    Η σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου, Μαρία Παπαγιάννη με τα δύο τους παιδιά, Αλεξάνδρα και Στέργιο
    Προκόπης Παυλόπουλος
    Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
    Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης
    Γιάνης Βαρουφάκης, Δανάη Στράτου
    Σοφία Βόσσου
    Ηλίας Λογοθέτης, Γιάννης Μπέζος
    Στα αριστερά, η δεύτερη σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου, Ειρήνη Ιγγλέση
    Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος με την σύζυγό του (και πρώτη σύζυγο του εκλιπόντος) Κοραλία Σωτηριάδου
    Νίκος Πορτοκάλογλου
    Γιώργος Κιμούλης

    Το παρών δίνουν καλλιτέχνες που έχουν συνδέσει την πορεία τους με τον Θάνο Μικρούτσικο, όπως ο Κώστας Θωμαΐδης. Στο τελευταίο αντίο βρέθηκαν, επίσης, Στο τελευταίο αντίο βρέθηκαν, επίσης, ο Γιάννης Μπέζος, ο Ηλίας Νικολακόπουλος, η Λόλα Νταϊφά, ο Αχιλλέας Χαρίτος, ο Γιάννης Πολίτης, ο Παύλος Τσίμας, η Ιωάννα Καρυστιανή, ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης, η Όλγα Παυλάτου, ο Χρήστος Λεοντής, η Ουρανία Μπασλή, ο Νίκος Θρασυβούλου, ο Νίκος Μπογιόπουλος, ο Σταύρος Τσακίρης, η Λίνα Νικολακοπούλου, η Κόρα Καρβούνη και ο Κώστας Φαλελάκης.



    ΣΧΟΛΙΑ