• Πολιτισμός

    Στάση στη Μπιενάλε Θεσσαλονίκης


    Ο πολυδιάστατος όρος «Στάση» αποτελεί τη λέξη-κλειδί στην οποία επικέντρωσαν τους προβληματισμούς τους οι έντεκα επιμελητές της  7ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης που μόλις εγκαινιάστηκε.
    «Εχουμε το βλέμμα επικεντρωμένο στο παρόν», δήλωσε η Συραγώ Τσιάρα, αναπληρώτρια διευθύντρια του MOMus (δηλαδή, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης – Συλλογή Κωστάση, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Πειραματικό Κέντρο Τεχνών και Μουσείο Άλεξ Μυλωνά) και ταυτόχρονα διευθύντρια της Μπιενάλε και μία εκ των έντεκα συνολικά επιμελητών της.
    «Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αγνοούμε τις συνέχειες, τις ρήξεις και τις ανατροπές της Ιστορίας, οι οποίες και συνδιαμορφώνουν το σημερινό βίωμα», συνέχισε η ίδια. Οι επιμελητές δημιούργησαν ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα στο οποίο λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από πενήντα Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως πόλος έλξης για φιλότεχνο κοινό τους τέσσερις προσεχείς μήνες (16.02.2020). Αναρωτήθηκαν: Μπορεί μια Μπιενάλε να γίνει σημείο στάσης και αφετηρία αναστοχασμού για τα καίρια ζητήματα των σύγχρονων κοινωνιών, οι οποίες αναπτύσσονται σε συνθήκες επιτάχυνσης και κλιμακούμενης ανισότητας;
    Για περισσότερες πληροφορίες: https://thessalonikibiennale.gr/



    ΣΧΟΛΙΑ