• Πολιτισμός

    Συνεργασία υπουργείου Πολιτισμού και Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης»

    Συνεργασία υπουργείου Πολιτισμού και Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης»

    Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης» Εύη Λαζού


    Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος είναι το αντικείμενο του μνημονίου που υπέγραψαν το υπουργείο Πολιτισμού και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης», με στόχο να αναπτυχθούν δράσεις σε τομείς που σχετίζονται με το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

    Το μνημόνιο υπέγραψαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και η πρόεδρος του Ιδρύματος Εύη Λαζού αποσκοπεί επιπλέον στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και στην εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ευαισθητοποίησης στην προστασία του μνημειακού αποθέματος.

    Όπως δήλωσε η κυρία Μενδώνη:

    «Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο ΥΠΠΟΑ και στο Ίδρυμα Λασκαρίδη προσβλέπουμε στην διενέργεια δράσεων για την αποφυγή ρύπανσης και την διαχείριση απορριμμάτων σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία και στην ευαισθητοποίηση και την εμπέδωση των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

    Γιατί η προστασία του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο αγκαλιάζει τα υλικά κατάλοιπα του παρελθόντος μας, αποτελώντας αδιάσπαστη ενότητα».

    Η ίδια μάλιστα ανέφερε την μακρά και εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με το Κοινωφελές Ίδρυμα “Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης”, «το οποίο διακρίνεται για την ευαισθησία του σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος», όπως είπε.

    «Το περιβάλλον είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό και η προστασία του υποχρέωση και προτεραιότητά μας» σημείωσε εξάλλου η κυρία Λαζού προσθέτοντας, ότι «το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης», που από την ίδρυσή του εστιάζει τη δράση του στην περιβαλλοντική προστασία και την ανάδειξη της κληρονομιάς μας με ιδιαίτερη χαρά ενώνει τις δυνάμεις του με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και προβολής του περιβαλλοντικού μας πλούτου».

    Διαβάστε επίσης:

    Ήταν έτσι ο Μέγας Αλέξανδρος; Τι απαντά η αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη



    ΣΧΟΛΙΑ