• Πολιτισμός

    Πώς προσαρμόστηκαν στα νέα μέτρα οι Νύχτες Πρεμιέρας

    Η σουηδική ταινία Ελπίδα, που προβλήθηκε και στο Τορόντο, θα διατίθεται ψηφιακά


    Σε συνέχεια των νέων μέτρων που έλαβε το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και την αναστολή της λειτουργίας των κλειστών κινηματογράφων (12μηνης λειτουργίας), το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας προσαρμόστηκε αμέσως και αντικατέστησε τα τρία κλειστά σινεμά με τρία επιπλέον θερινά.

    Οι κινηματογράφοι ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ, CINE ΑΝΕΣΙΣ, CINE ΑΘΗΝΑΙΑ, ΡΙΒΙΕΡΑ, ΤΡΙΑΝΟΝ, ΛΑΪΣ – ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και ΣΤΕΛΛΑ θα φιλοξενήσουν πλέον τις προβολές του ενώ η ομάδα του Φεστιβάλ εργάζεται πυρετωδώς για την κυκλοφορία νέου ωρολογίου προγράμματος.

    Όσον αφορά τα εισιτήρια των προβολών που δεν έχουν υποστεί καμία μεταβολή σε ώρα, ημέρα και αίθουσα (54 προβολές), παραμένουν διαθέσιμα στα φυσικά σημεία πώλησης Viva και στα ταμεία των αντίστοιχων κινηματογράφων.

    Ωστόσο στην περίπτωση των προβολών των οποίων η τοποθεσία και η ώρα υποχρεωτικά αλλάζουν, εφόσον αγοράστηκε εισιτήριο, τα χρήματα επιστρέφονται στους θεατές από σήμερα.

    Η προπώληση εισιτηρίων για το σύνολο των προβολών όπως θα διαμορφωθεί μετά την οριστικοποίηση του νέου ωρολογίου προγράμματος, ανοίγει από αύριο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις 12:00.

    Φυσικά, αρκετές προβολές πρόκειται να πραγματοποιηθούν ψηφιακά από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, έναντι ενός χαμηλού αντιτίμου.

    Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Διεθνούς Φεστιβάλ κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας: 23 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου στα επτά αυτά θερινά σινεμά.

     



    ΣΧΟΛΙΑ