• Πολιτισμός

    Ο πλήρης κατάλογος των αρχαιοτήτων της συλλογής Στερν

    Άλισον και Λέοναρντ Νόρμαν Στερν

    Άλισον και Λέοναρντ Νόρμαν Στερν


    Τον πλήρη κατάλογο των 161 αρχαιοτήτων του Κυκλαδικού Πολιτισμού από την συλλογή του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Λέοναρντ Νόρμαν Στερν έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού. Σημειώνουμε, ότι το mononews.gr παρουσίασε πρώτο σημαντικά έργα αυτής της συλλογής.

    Όπως είναι γνωστό και με βάση τη συμφωνία που υπουργείου Πολιτισμού, οι αρχαιότητες, ιδιοκτησίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα εκτεθούν στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, στην αίθουσα 151.

    Στην αίθουσα θα υπάρχει επιτοίχια πινακίδα, η οποία θα αναφέρει την ιδιοκτησία της Ελληνικής Δημοκρατίας και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και ότι τα συγκεκριμένα εκθέματα είναι δάνειο προς το Μητροπολιτικό Μουσείο.

    Στην Ολομέλεια εισάγεται και ψηφίζεται σήμερα το σχέδιο νόμου με αντικείμενο την κύρωση της Συμφωνίας που υπεγράφη την 21η Ιουλίου 2022, µε συμβαλλόμενους το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Κυκλαδικό Μουσείο), το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (Metropolitan Museum of Art – ΜΕΤ) και το Ινστιτούτο Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού µε έδρα το Ντελαγουέρ (Hellenic Ancient Culture Institute INC. – HACI).

    Η εν λόγω Συµφωνία αφορά την επιστροφή στην Ελλάδα ιδιωτικής συλλογής αποτελούμενης συνολικά από εκατόν εξήντα µία (161) αρχαιότητες του κυκλαδικού πολιτισμού και την έκθεσή της στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

    Δείτε ΕΔΩ τον πλήρη κατάλογο των κυκλαδικών αρχαιοτήτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Λέοναρντ Ν. Στερν: Ο δισεκατομμυριούχος με τη συλλογή που έρχεται στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ