• Πολιτισμός

    Ματαιώνεται το φετινό Φεστιβάλ Εδιμβούργου, για πρώτη φορά στην 70χρονη ιστορία του


    Για πρώτη φορά στα 70 χρόνια της ύπαρξής του το Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα παγκοσμίως δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος.

    Η επιδημία του κορονοϊού είναι η αιτία, και παρ΄ ότι το Φεστιβάλ διεξάγεται τον Αύγουστο, μεσολαβούν δηλαδή αρκετοί μήνες ως τότε, οι διοργανωτές του αποφάσισαν την ματαίωσή του για φέτος. Όπως μάλιστα δήλωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον πρόκειται για μια οδυνηρή απόφαση, που ωστόσο ήταν επιβεβλημένη λόγω των συνθηκών. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να συμβεί, μια που το Φεστιβάλ του Εδιμβούργου συγκεντρώνει κάθε χρόνο 4,4 εκατ. επισκέπτες και 25.000 καλλιτέχνες από 70 χώρες και πλέον.

    Μια σειρά από επιμέρους φεστιβάλ συνθέτουν την διοργάνωση αυτή, που χρονολογείται από το 1947. Συγκεκριμένα πρόκειται για το Διεθνές  Φεστιβάλ, που περιλαμβάνει εκδηλώσεις θεάτρου, κινηματογράφου, μουσικής, όπερας, εργαστήρια και ομιλίες, το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών, τα Θεατρικά Δρώμενα Fringe, το Φεστιβάλ βιβλίου, το Φεστιβάλ Τζαζ, το Royal Edingurgh Military Tatoo, όπως επίσης και φεστιβάλ τροφίμων και ποτών. Δικαίως επομένως έχει χρησθεί ως ο βασιλιάς των φεστιβάλ παγκοσμίως.

    Ήδη πάντως υπάρχει η διαβεβαίωση από την κυβέρνηση πως μετά την επιδημία θα καταβληθούν συντονισμένες προσπάθειες για την επιτυχημένη διεξαγωγή του το 2021.



    ΣΧΟΛΙΑ