• Πολιτισμός

    Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Στις Δομές Κοινωνικής Ένταξης του Ομίλου για την Unesco

    Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Στις Δομές Κοινωνικής Ένταξης του Ομίλου για την Unesco

    Μαριάννα Βαρδινογιάννη


    Η πρέσβειρα καλής θελήσεως της Unesco Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή τη σεμνή τελετή. Εγκαινιάστηκαν χθες οι Δομές Κοινωνικής Ένταξης του Ομίλου για την UNESCO παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στην υποδοχή βρέθηκε βέβαια ο πρόεδρος της UNESCO Πειραιώς και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης.

    Στο πέμπτο πάτωμα του νέου εξαώροφου κτιρίου, βρίσκεται ο Πολυχώρος Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

    Πριν από την ξενάγηση στο κτίριο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε στην είσοδο για να πραγματοποιήσει τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής «Πολυχώρος Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

    Ο χώρος υιοθέτησε το όνομά της αναγνώριση της απαρασάλευτης προσφοράς και αρωγής της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στις ανάγκες των Δομών.

    Αμέσως μετά ανέβηκαν στον όροφο για τα εγκαίνια.

    Στην τελετή συμμετείχαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου (ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης), ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μόραλης. Ο εκπρόσωπος του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιώς κκ Σεραφείμ Πατέρας Νήφων Καπογιάννης τέλεσε τον Αγιασμό.

    Ο πρόεδρος της ης UNESCO Πειραιώς και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης εκφράστηκε με μεγάλη συγκίνηση για την ολοκλήρωση αυτού του έργου.

    Με τη δυνατότητα να παρέχει στέγη, ιατρική περίθαλψη, τροφή σε περισσότερους από 550 άστεγους συμπολίτες, αποτελεί κοινωνικό έργο ιδιαίτερης σημασίας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

    Στους άστεγους θα παρέχονται υπηρεσίες επιμόρφωσης με την ελπίδα ότι θα οδηγηθούν στην επανένταξη.

    Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων ιδρύθηκε το 1998 με έδρα τη Νίκαια.

    Πρόκειται για μη κερδοσκοπικό σωματείο με θεμελιώδη σκοπό την καλλιέργεια της διεθνούς αντίληψης, κατανόησης, συνεργασίας και αλληλεγγύης σύμφωνα με τις αρχές και τα ιδανικά της UNESCO. Υπάγεται στην Ελληνική Ομοσπονδία Ομίλων, Οργανισμών και Κέντρων UNESCO. Διοικείται από ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, με περισσότερα από 2000 μέλη εθελοντές.

    Διαβάστε επίσης

    Μαριάννα Βαρδινογιάννη εκ βαθέων στο mononews: «Θα αγωνιστώ για την επόμενη ημέρα»



    ΣΧΟΛΙΑ