• Πολιτισμός

    Μαραθώνιος Πόλης στη Θεσσαλονίκη – Ο πρώτος της χώρας

    Υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης


    Τον πρώτο Μαραθώνιο Πόλης αποκτά η Θεσσαλονίκη και το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Ολυμπιακού Μουσείου υπογράφηκε χθες, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Εσωτερικών Σταύρου Καλαφάτη.

    Προβλέπεται έτσι η διοργάνωση του πρώτου Μαραθωνίου Πόλης της χώρας, του «Thessaloniki City Marathon», που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2021.

    Η υπογραφή της συνεργασίας έγινε στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων, με την επισήμανση από πλευράς της υπουργού Πολιτισμού, του ενδιαφέροντος του υπουργείου και της Ελληνικής Κυβέρνησης γενικότερα για την λειτουργία του.

    «Όπως όλα τα μουσεία, επλήγη και αυτό από την πανδημία. Αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, κυρίως οικονομικά, καθώς οι δραστηριότητες, οι εκδηλώσεις του, για σχεδόν έναν χρόνο είχαν διακοπεί εξαιτίας των μέτρων που ελήφθησαν για την πανδημία», όπως είπε η κυρία Μενδώνη. Διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι το υπουργείο Πολιτισμού και ο δήμος Θεσσαλονίκης θα στηρίξουν το μουσείο, «το οποίο έχει κερδίσει την καρδιά των Θεσσαλονικέων».

    Αυτή την περίοδο εξάλλου στο μουσείο παρουσιάζεται η ανακαινισμένη του έκθεση για την επέτειο των 125 χρόνων από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας (23 Ιουνίου).

    Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας και o αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νεολαίας και Εθελοντισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ενώ από την πλευρά του Ολυμπιακού Μουσείου, ο Στέλιος Αγγελούδης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και η Κυριακή Ουδατζή, διευθύντρια του Μουσείου.

    Άποψη της έκθεσης του Ολυμπιακού Μουσείου

    Διαβάστε επίσης:

    Ένα ρολάκι στο πλάι του Μπαντέρας – Η Θεσσαλονίκη επί ποδός

    Μουσείο Μπενάκη: Το πρώτο 5G μουσείο στην Ελλάδα είναι εδώ

    Καλλιτέχνες: Την Παρασκευή η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού Απριλίου



    ΣΧΟΛΙΑ