• Πολιτισμός

    Υπέρ της Λίνας Μενδώνη οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού

    Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη


    Τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, που λειτουργεί, όπως αναφέρει ως «παραομάδα» εκφράζοντας ακραίο αριστερό χώρο καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού.

    Διαχωρίζοντας τη θέση της από το ΣΕA, που ζητεί την παραίτηση της κυρίας Λίνας Μενδώνη, η Ομοσπονδία με τα χιλιάδες μέλη σε όλη την Ελλάδα κατηγορεί το ΣΕA για εκμετάλλευση των καταγγελιών που έχουν ξεσπάσει στον χώρο του Πολιτισμού για κομματικούς σκοπούς και όπως αναφέρει «Οι εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ.Α. δεν εκφράζονται από αυτούς που παίζουν συγκεκριμένα πολιτικά παιχνίδια».

    Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία «Στο πλαίσιο αυτό ενημερώνουμε, ως οφείλουμε, το σύνολο της κοινής γνώμης πως οι ανακοινώσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, ενός συλλόγου που δεν ήταν ποτέ συνδικαλιστικός, αλλά πλέον έχει απολέσει και τον επιστημονικό του χαρακτήρα, δεν εκφράζουν τις απόψεις και τις θέσεις των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. Εκφράζουν μόνο τις σκοπιμότητες μιας μικρής παραομάδας που λειτουργεί μόνο για να εξυπηρετεί πολιτικά την εξωκοινοβουλευτική παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρεται εξάλλου και στα τελευταία γεγονότα στο χώρο του πολιτισμού:

    «Ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. παρακολουθούμε στενά τα τεκταινόμενα στον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού και εκφράζουμε την μεγάλη ικανοποίηση μας που πλέον το λόγο έχει λάβει η ελληνική δικαιοσύνη, η οποία είμαστε βέβαιοι πως θα αποδώσει ακέραια τις ευθύνες σε όσους αποδειχθούν ένοχοι.
    Ταυτόχρονα, δηλώνουμε, πως κατανοούμε απόλυτα το μεγάλο ενδιαφέρον με το οποίο παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις στη δυσώδη αυτή υπόθεση. Παρατηρούμε, ωστόσο, πως εκτός από τα θύματα και τους ανθρώπους των τεχνών που έχουν πραγματικά λόγους να τοποθετούνται δημόσια, υπάρχουν και παραφυάδες που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την τραγική περίσταση για τους δικούς τους ανοίκειους σκοπούς».



    ΣΧΟΛΙΑ