• Πολιτισμός

    Δημήτρης Λιγνάδης: Οι τρομακτικές αποκαλύψεις στο σπίτι του


    Ενώ σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος και το γενικό κοινό που γνώριζε τον Δημήτρη Λιγνάδη τόσα χρόνια ως ηθοποιό και σκηνοθέτη ευχόταν να μην επιβεβαιωθεί η υπόνοια περί παιδεραστίας, το τοπίο μοιάζει τώρα όλο και πιο ζοφερό.

    Μετά την αποχώρησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και τις υπόνοιες για όργια με νεαρούς απροσδιορίστου ηλικίας σε διαμερίσματα, υπάρχουν συνεχείς εξελίξεις:

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι οργισμένοι γείτονες του Λιγνάδη στο Μεταξουργείο μαζεύουν υπογραφές για την απομάκρυνσή του από τη γειτονιά τους (αν και το ρεπορτάζ δεν έχει επιβεβαιωθεί).

    Είχε κάποτε ανοίξει το σπίτι του στον φακό της φωτογράφου Μαριλένας Βαϊνανίδη (αγνώστων λοιπών στοιχείων αλλά με ένα βιβλίο στις εκδόσεις Key Books),η οποία τρέχει το πρότζεκτ spitishoot.com. Υπό το φως της υποψίας που τον βαραίνει, δημοσιεύονται φρικιαστικές εικόνες ανείπωτης διαστροφής (βοηθητικό σεξουαλικό υλικό αλλά και πορτρέτα του Λιγνάδη με λάγνο ύφος και παιδικές κάλτσες).

    Το εύγλωττο φωτογραφικό υλικό, συνοδεύεται στο πλαίσιο του εν λόγω πρότζεκτ από το εξής κείμενο που ο ίδιος υπογράφει:

    «Ο Δημήτρης από μικρός ήθελε να είναι ο βασιλιάς στα παραμύθια αλλά πάντα η θέση ήταν πιασμένη. Το αγαπημένο του χρώμα είναι το κίτρινο και μετά το γαλάζιο. Σιχαίνεται το τυρί. Τον εκνευρίζει η μουσική στις καφετέριες. Του αρέσουν οι ζωολογικοί κήποι και κυρίως τα λιοντάρια».

    Και συνεχίζει: «Έχει αγοράσει απ’ το telemarketing πολυκόφτη, θερμαινόμενη απλώστρα, το κρεβάτι που φουσκώνει και ενα μηχάνημα χειρομασάζ. Αυτό που θέλει τώρα είναι το πολυμηχάνημα που αποχυμώνει φρούτα και λαχανικά. Η ζωή του Δημήτρη δε θα είχε κανένα νόημα αν δεν υπήρχαν περίπτερα».

    Έγκυρο σάιτ γενικού περιεχομένου έκανε τη δημοσίευση.

    Προφανώς η δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν υπάρχει ψωμί για περαιτέρω έρευνα και κινήσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ