• Πολιτισμός

  Η Μαντάμα Μπαττερφλάι τραγουδά: «Ασφαλείς στη Λυρική» – Απολαυστικό βίντεο

  Σκηνή από το βίντεο «Ασφαλείς στη Λυρική» με τον βαρύτονο Χάρη Ανδριανό


  Με ένα οπερετικό αλλά και αντι-κορωνοϊκό βίντεο υποδέχεται την έναρξη της νέας καλλιτεχνικής περιόδου η Εθνική Λυρική Σκηνή.

  Στο βίντεο με τίτλο «Ασφαλείς στη Λυρική»  ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός  ερμηνεύει μια διασκευή της άριας «του καταλόγου» από τον Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ με μια διαφορά: Αντί για την απαρίθμηση των κατακτήσεών του, εκείνος παρουσιάζει γρήγορα και απολαυστικά τα μέτρα, που έχει πάρει η Εθνική Λυρική Σκηνή για την προστασία κοινού και εργαζομένων από τον κορωνοϊό.

  Ο Χάρης Ανδριανός βάζει έτσι τη στολή του ταξιθέτη, του ταμία και του καθαριστή αλλά η αποθέωση έρχεται, όταν μεταμορφώνεται πρώτα σε Λεπορέλλο από τον «Ντον Τζιοβάννι», ύστερα σε μία καλοντυμένη και σνομπ κυρία και τέλος, όταν ανεβαίνει στη σκηνή φορώντας το κοστούμι της Μαντάμα Μπαττερφλάι τραγουδώντας και το φινάλε της άριας ως εξής: «Ασφαλείς, εδώ, μαζί, φώτα, αυλαία, μουσική».

  Σκηνή από το βίντεο «Ασφαλείς στη Λυρική» με τον βαρύτονο Χάρη Ανδριανό

  Η Λυρική Σκηνή έκανε ήδη την πρεμιέρα της «Μαντάμα Μπαττερφλάι» την προηγούμενη Τετάρτη (Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος) ενώ σήμερα είναι η πρεμιέρα του μπαλέτου «Human Behaviour» στην Εναλλακτική Σκηνή.

  Κι όσο για το βίντεο τη  διασκευή του λιμπρέτου έχει κάνει  ο Δημήτρης Δημόπουλος με την Σοφία Ταμβακοπούλου στο πιάνο. Τη σκηνοθεσία του βίντεο υπογράφουν οι Αλέξανδρος Ευκλείδης και Μιχάλης Ασθενίδης, πάνω σε μια ιδέα του Βασίλη Λούρα.

  Σκηνή από το βίντεο «Ασφαλείς στη Λυρική» με τον βαρύτονο Χάρη Ανδριανό

  Να σημειωθεί ότι ακολουθώντας τις οδηγίες της  πολιτείας η ΕΛΣ ξεκίνησε τη λειτουργία της με 30% πληρότητα δηλαδή 420 θέσεις από 1.400 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και 96 θέσεις από 322 στην Εναλλακτική Σκηνή. Η πώληση των εισιτηρίων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού, δηλαδή κατά την είσοδο, την έξοδο και σε όλη τη διάρκεια των παραστάσεων. Στις αίθουσες τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας με κενές θέσεις και τηρούνται όλα τα ειδικά πρωτόκολλα για καθαρισμό, απολύμανση και κλιματισμό/εξαερισμό.

  Δείτε το βίντεο  ΣΧΟΛΙΑ