• Πολιτισμός

    Γιατί το Υπ. Πολιτισμού αντικατέστησε στο νέο ΔΣ του Κέντρου Κινηματογράφου την Κάλλια Παπαδάκη

    • NewsRoom

    Κάλλια Παπαδάκη


    Αλλαγή σύνθεσης του νέου επταμελούς ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης το υπουργείο Πολιτισμού αντικαθιστώντας την Κάλλια Παπαδάκη από την Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, πανεπιστημιακό στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.

    Ο λόγος αντικατάστασης της Κάλλιας Παπαδάκη είναι ότι η βραβευμένη συγγραφέας και σεναριογράφος «συμμετέχει ως σεναριογράφος σε παραγωγή της οποίας η αξιολόγηση εκκρεμεί στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου» ενημερώνει το ΥΠΠΟ.

    Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού:

    Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει την αλλαγή της σύνθεσης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

    Καθώς η κ. Κάλλια Παπαδάκη συμμετέχει ως σεναριογράφος σε παραγωγή της οποίας η αξιολόγηση εκκρεμεί στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), αντικαθίσταται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΚ από την κ. Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, Επίκουρο Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με γνωστικό αντικείμενο την ιστορία και θεωρία του κινηματογράφου. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Αθηνών, και διδάκτωρ της ίδιας σχολής, ενώ έχει φοιτήσει και στο Τμήμα Σκηνοθεσίας της Σχολής Σταυράκου. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και βιβλίων, μεταξύ των οποίων τα Ελληνική κινηματογραφία 1965-1975, θεσμικό πλαίσιο, οικονομική κατάσταση, H διασπορά στον ελληνικό κινηματογράφο – επιδράσεις και επιρροές στη θεματολογική εξέλιξη των ταινιών της περιόδου 1945-1986, και Κινούμενα τοπία: Κινηματογραφικές αποτυπώσεις του ελληνικού χώρου. Έχει διατελέσει στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού για θέματα κινηματογράφου, ενώ έχει πλούσια διδακτική εμπειρία. Είναι επίσης Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠEKK), της οποίας διετέλεσε αντιπρόεδρος την περίοδο 2000-2001.



    ΣΧΟΛΙΑ