• Πολιτισμός

    Ελληνική Πρωτοβουλία: Στο Dorchester για την ΕΛΕΠΑΠ και το ΕΛΙΖΑ

    Ελληνική Πρωτοβουλία: Στο Dorchester για την ΕΛΕΠΑΠ και την ΕΛΙΖΑ

    Στο 4ο γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο Λονδίνο, ο Τζορτζ Στάμας, η Τατιάνα Μπλάτνικ, ο Νίκος Σταθόπουλος


    Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative -THI) ετοιμάζει το ετήσιο γκαλά στο Dorchester στο Λονδίνο. Στην ΕΛΕΠΑΠ και το ΕΛΙΖΑ οι πόροι που θα συγκεντρωθούν.

    Στο αντίστοιχο (4ο) γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας πέρσι για τα σωματεία HOPEgenesis και Κιβωτός του Κόσμου συγκεντρώθηκαν 250,000 στερλίνες. Τραγούδησε (εξυπακούεται) ο Αντώνης Ρέμος. Ο Καίσαρης, ο Βουράκης, ο Σέρκος, η Έλενα Σύρακα, η Ancient Greek Sandals μεταξύ άλλων πρόσφεραν λαχνούς. Η διεθνής πρέσβειρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας πριγκίπισσα Τατιάνα (Μπλάτνικ) μαζί με τον Νίκο Σταθόπουλο της BC Partners ανέλαβαν τον ρόλο των παρουσιαστών.

    Είχαν παρευρεθεί η πρέσβειρα καλής θελήσεως της Unesco και πρόεδρος του σωματείου Ελπίδα, Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Καθώς και η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας Μαίρη Κατράντζου.

    Στο 7ο ετήσιο γκαλά τον περσινό Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη (Hilton, Μανχάταν) δόθηκαν 2,3 εκατομμύρια δολλάρια για επιχειρηματικά προγράμματα και προγράμματα στήριξης για την κρίση στην Ελλάδα. Παρουσία των υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη, Δόμνας Μιχαηλίδου και (τότε υφυπουργού) Αντώνη Διαματάρη.

    Οι Έλληνες της Διασποράς μέσω της Ελληνικής Πρωτοβουλίας παραμένουν σταθερά κοντά στην Ελλάδα. Όχι μόνο με θεαματικά γκαλά αλλά και με μικρότερες, καθημερινές πράξεις με μεγάλο αντίκτυπο. Όπως για παράδειγμα με το πρόγραμμα μεντόρων Connect the Dots σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα για νέους επιχειρηματίες. Ή με την καμπάνια Άντι -Γκραφίτι στην Πλάκα, στο κέντρο της Αθήνας.

    ΕΛΕΠΑΠ

    Η ΕΛΕΠΑΠ κέρδισε το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2021 για την ασίγαστη προσφορά της στην κοινωνία και τα παιδιά. Η βράβευση ύστερα από εισήγηση του Έλληνα αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη.

    Το ετήσιο βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε άτομα, ομάδες, σωματεία ή οργανώσεις που προάγουν τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, την αμοιβαία κατανόηση και ενσωμάτωση των πολιτών της ΕΕ.

    Αποτέλει διεθνή αναγνώριση για το τιτάνιο έργο της ΕΛΕΠΑΠ εδώ και 84 χρόνια. Έχει δεχτεί κάτω από τις φτερούγες της περισσότερα από 100.000 βρέφη, παιδιά και ενήλικες με αναπηρία. Τα τελευταία χρόνια με την υπέρμετρη φροντίδα και όραμα της μέχρι πρότινος προέδρου του Δ.Σ. Μαριάννας Μόσχου.

    Στην τελετή βράβευσης στις Βρυξέλλες το Νοέμβριο του 2021, την ΕΛΕΠΑΠ θα εκπροσωπήσει η νέα πρόεδρος: Η σπουδαία γιατρός νεογνολόγος (και πρώην αντιπρόεδρος, στενή συνοδοιπόρος της Μαριάννας Μόσχου) Δρ.Ελένη Ν. Σκουτέλη.

    ΕΛΙΖΑ

    Η ιστορία του σπουδαίου σωματείου ΕΛΙΖΑ που ίδρυσε η νυν επίτιμη πρόεδρος Μαρίνα Καρέλλα με τον σύζυγό της πρίγκιπα Μιχαήλ ξεκίνησε το 2008. Από την πραγματική Ελίζα και τον ανείπωτα φοβερό θάνατό της σε ηλικία έξι ετών, ύστερα από μητρική κακοποίηση.

    Σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος ίδρυσαν από κοινού τον πρώτο Ξενώνα Θεραπείας και Αποκατάστασης για κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην Ελλάδα.

    Ο Ξενώνας SOS – ΕΛΙΖΑ αποτελεί πρότυπο κέντρο παιδικής προστασίας. Στα επτά πρώτα χρόνια λειτουργίας του, βρήκαν καταφύγιο και αποκατάσταση 43 βρέφη, νήπια και μικρά παιδιά. Ταυτόχρονα, 27 παιδιά είχαν ήδη εξασφαλιστεί σε ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον.

    Το 2016, η λειτουργία του ξενώνα πέρασε αποκλειστικά στην ευθύνη των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

    Το 2013 το Σωματείο ΕΛΙΖΑ ξεκίνησε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ένα παιδί, ένας κόσμος για το πρόγραμμα ΒΗΜΑ.

    Στηρίζει οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα και έλλειψη κοινωνικής προστασίας. Πρόκειται δηλαδή για καίριο, προληπτικό πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης.  Έτσι προλαμβάνονται περιστατικά κακοποίησης ή παραμέλησης παιδιών.

    Όπως έχει δηλώσει η Μαρίνα Καρέλλα: «Ανάμεσα στις ενέργειές μας νιώθουμε ευτυχείς που διαμορφώσαμε την 1η Μονάδα Αναγνώρισης της Παιδικής Κακοποίησης στο νοσοκομείο Παίδων. Σε συνεργασία με πανεπιστήμια των ΗΠΑ και Οργανώσεις που καταπολεμούν κάθε μορφή βίας στα παιδιά, υλοποιήσαμε επιμορφωτικά σεμινάρια αναγνώρισης της κακοποίησης για γιατρούς, για δικαστές -εισαγγελείς, για εκπαιδευτικούς».

    Τιμές εισητηρίων

    Για απλό εισητήριο: 300.00 λίρες

    Για υποστηρικτή: 2500.00
    0
    Για ευεργέτη: 7500.00
    0
    Για σπόνσορα: 10000.00
    0
    Για πάτρονα: 25000.00
    0
    Έδρα αντι προέδρου: GBP 50000.00
    0
    Έδρα συμπροεδρεύοντα: GBP 100000.00

    Πληροφορίες

    5ο γκαλά από την Ελληνική Πρωτοβουλία

    Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 στις 19:00

    Ξενοδοχείο
    The Dorchester
    Park Lane 53
    W1K 1QA
    Λονδίνο
    Ηνωμένο Βασίλειο

    Διαβάστε επίσης:

    Ηλιοδώρα Μαργέλλου: Με τα Δύο Χωριά στη φουάρ της Κοπενχάγης

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ