• Πολιτισμός

    Αταλάντη Μαρτίνου, Βαλεντίνη Κρασσά: Κήπος κεραμικής τέχνης

    Αταλάντη Μαρτίνου, Βαλεντίνη Κρασσά: Κήπος κεραμικής τέχνης

    Αταλάντη Μαρτίνου, Βαλεντίνη Κρασσά


    Όταν συνδέονται δύο τόσο δημιουργικές γυναίκες, κάτι όμορφο προμηνύεται. (Ανάμεσα στην ασχήμια των ημερών…). Η Αταλάντη Μαρτίνου και η Βαλεντίνη Κρασσά, από το χώρο της τέχνης και της ντιζάιν ανθοκομίας αντιστοίχως.

    Η Αταλάντη Μαρτίνου ως ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια και ιδιοκτήτρια του οργανισμού – εκθεσιακού χώρου Arch διοργανώνει συχνά εργαστήρια κεραμικής. Η ίδια η Αταλάντη Μαρτίνου τα διευθύνει.

    Αυτή τη φορά το δημοφιλές ARCHworkshop συνεργάζεται με το Secret Garden, που ανήκει στη Βαλεντίνη Κρασσά. Η αδελφή του κυρίου Fresh, Ηλία Κρασσά. Πριν από λίγα χρόνια όταν άνοιξε το υπέροχο μαγαζί ανθοκομίας Secret Garden σχεδόν δίπλα στο Fresh, στο Ψυχικό, κατέκτησε μονομιάς τους πάντες. Έκτοτε εδραιώθηκε σε θάλλουσα επιχείρηση.

    Η Βαλεντίνη Κρασσά κατέστησε την τεχνική των συνθέσεων ζήτημα αισθητικής και επιχειρηματικότητας (ανάμεσα σε ελάχιστα άλλα στην πρωτεύουσα).

    Σύλληψη και ανασύνθεση

    Έτσι, η επιμειξία «πούρας» τέχνης και ανθοκομίας προϋποθέτει λοιπόν τη σύνθεση. Στην πρώτη περίπτωση, αφηρημένων συλλήψεων που ζωντανεύουν με πραγματικά υλικά (πινέλα, ταμπλώ, κάρβουνα, πυλούς, τέμπερες, γύψους, ανάλογα με τον εκάστοτε καλλιτέχνη). Ενώ η δεύτερη, πιο τεχνική περίπτωση, αφορά τη σύνθεση άνθεων. Και στις δύο περιπτώσεις, η έννοια του ωραίου πρωτοστατεί.

    Σε ένα από τα εργαστήρια που μόλις παρουσίασε η Αταλάντη Μαρτίνου (στις 4 Μαρτίου), οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό. Όλη η δουλειά πραγματοποιήθηκε πάνω σε βάζο αποκλειστικά σχεδιασμένο για το συγκεκριμένο εργαστήριο.

    Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι η Αταλάντη Μαρτίνου αποδεικνύεται ιδιαίτερα συνεπής στην οργάνωση σεμιναρίων. Για τη γνώση και την εφαρμογή της Τέχνης τόσο σε ενήλικες όσο και στα παιδιά.

    Στο επόμενο εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο τρόπο, χρησιμοποιώντας εποχιακά ή και τοπικά λουλούδια. Θα εξερευνήσουν διαφορετικές τεχνικές, συνδυασμούς χρωμάτων και υφές.

    Το μάθημα θα κατευθύνει η ομάδα του Secret Garden.

    Πληροφορίες

    To ARCHworkshop και το Secret Garden παρέχουν όλα τα υλικά.

    Το κόστος του εργαστηρίου και για τις δύο ημέρες ανέρχεται στα 150 ευρώ.

    Πρέπει κανείς να πληρώσει και για τις δύο ημέρες (η μία έχει παρέλθει).

    Για κρατήσεις θέσεων στο ARCHworkshop.

    Αν το εργαστήριο εμφανίζεται ως Sold Out στην ιστοσελίδα, μπορείτε να στείλετε email στο [email protected] ώστε να προστεθείτε στη λίστα αναμονής.

    Flower Arrangement

    11 Μαρτίου

    11 πμ – 1 μμ

    ARCH
    5 Gkoura street
    10558 Athens GR
    [email protected]
    www.archworkshop.org

    Διαβάστε επίσης:

    Η Αταλάντη Μαρτίνου και η Αθηνά Ιωάννου στον Arch παίζουν με το χρόνο



    ΣΧΟΛΙΑ