• Πολιτισμός

    Αλυσίδα ασφαλείας αστυνομικών τη νύχτα στο Εθνικό Αρχαιολογικό λόγω του black out

    Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


    Πρωτοφανείς στιγμές έζησε χθες το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ) λόγω του black out που δημιουργήθηκε στην Αττική, εξαιτίας της έκρηξης στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου.

    Το ΕΑΜ έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και μάλιστα για περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι το καθολικό black out, που προκλήθηκε στην Αττική, έτσι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ζήτησε την συνδρομή της Αστυνομίας για την προστασία του.

    Αλυσίδα ασφαλείας από αστυνομικές δυνάμεις δημιουργήθηκε έτσι γύρω από το Μουσείο, ύστερα από το αίτημα της κυρίας Μενδώνη προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου. Γιατί, παρά το γεγονός, ότι οι νυχτερινοί φύλακες ήταν στη θέση τους, είναι προφανές, ότι δεν επαρκούν, χωρίς άλλα μέσα φύλαξης. Επί πλέον η τεράστια σημασία του μουσείου για την ιστορία της χώρας δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παραλείψεις ή άστοχες κινήσεις.

    Για το λόγο αυτό άλλωστε η υπουργός έσπευσε αμέσως στο Εθνικό Αρχαιολογικό μαζί με το γενικό γραμματέα Γιώργο Διδασκάλου, ώστε να ενημερωθούν για τις αιτίες του προβλήματος, να γίνει έλεγχος των συστημάτων και άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων

    Αυτό πάντως διήρκεσε ως τις 2 το πρωί, όταν το ρεύμα επανήλθε και όλα τα συστήματα φωτισμού και ασφάλειας τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία ενώ από νωρίς σήμερα γίνεται διεξοδικός έλεγχος για την επίλυση των αστοχιών που κατεγράφησαν.

    Επίσης, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να ερευνηθούν οι τυχόν παραλείψεις των υπευθύνων για την άψογη λειτουργία όλων των συστημάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

    Διαβάστε επίσης:

    Μενδώνη: Όταν οι καταγγελίες είναι επώνυμες και επαναλαμβανόμενες, δεν χρειάζεται να περιμένουμε το δικαστήριο

    Λίνα Μενδώνη: Καμία ανεκτικότητα σε φαινόμενα βίας ή σεξουαλικής παρενόχλησης

    ΥΠΕΝ: Δεν επιβαρύνθηκε η ατμόσφαιρα από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο



    ΣΧΟΛΙΑ