• Πολιτισμός

    Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Υποδέχτηκε την υψίφωνο Σόνια Γιόντσεβα με σπουδαίους φίλους και χορηγούς

    Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Υποδέχτηκε την υψίφωνο Σόνια Γιόντσεβα με σπουδαίους φίλους και χορηγούς

    Sonya Yoncheva (Σόνια Γιόντσεβα) πηγή New York Times


    Amor omnia… Η πρόεδρος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί Αλεξάνδρα Μαρτίνου υποδέχτηκε την κορυφαία υψίφωνο Σόνια Γιόντσεβα στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Το γνωστό σωματείο συμπλήρωσε 25 χρόνια δημιουργικού και αστείρευτου αγώνα υπέρ των παιδιών σε ανάγκη.

    Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η ίδια η ΕΛΣ αλλά και σπουδαίοι φίλοι του θεσμού στήριξαν τη βραδιά. Από τον Νέλλο Κανελλόπουλο (ΤΙΤΑΝ) ως τη Rolex, την υπέρμαχο του Αιέν Αριστεύειν. Η εταιρεία στηρίζει πάντα τους κορυφαίους στο πνεύμα και στον αθλητισμό. Θυμάται κανείς χαρακτηριστικά τη θεϊκή Σιλβί Γκιγιέμ στις καμπάνιες της να υπερκαλύπτει άνετα και τους δύο τομείς…

    Μα θα τα καταφέρεις;

    Στη νέα γενιά του λυρικου θεάτρου, ξεχωρίζει η Σόνια Γιόντσεβα. Πριν από επτά χρόνια, όταν βρισκόταν στο χείλος της παγκόσμιας αναγνώρισης, την προσκάλεσε η Μετροπόλιταν (Metropolitan Opera) της Νέας Υόρκης. Θα ερμήνευε τη Μιμί στη Μποέμ (La Bohème) του Πουτσίνι. Στα 32 της χρόνια τότε, είχε μόλις γεννήσει το πρώτο της παιδί πριν από πέντε βδομάδες και βρισκόταν στο σπίτι της στην Ελβετία. «Μα θα τα καταφέρεις;», την είχε ρωτήσει ο ατζέντης της. Εκείνη όμως είχε δεχτεί αμέσως, χωρίς να το σκεφτεί ούτε λεπτό.

    Έφυγε για τη Νέα Υόρκη και στα διαλείμματα από τις πρόβες, θήλαζε τον Ματέο. Ο άτεγκτος κριτικός των New York Times την αποκάλεσε «the real deal» -αυθεντική σαν το καθαρό διαμάντι.

    Από τότε οι ρόλοι πέφτουν βροχή. Ως Βιολέτα στην Τραβιάτα ή Δυσδαιμόνα στον Οθέλλο (αμφότερες Βέρντι), το Μετ παραμένει αγαπημένη κοιτίδα για την «αψεγάδιαστη φωνή» της, όπως έχει χαρακτηριστεί.

    Η Sony Classics την ηχογράφησε στο άλμπουμ του Χέντελ. Ερμήνευσε με σπαρακτικό τρόπο το Lascia Ch’io Pianga με την ακρίβεια του κρυστάλλινου ηχοχρώματός της.

    πρόεδρος της ένωσης Μαζί για το Παιδί

    Ρεσιτάλ με πολλή συγκίνηση

    Το ρεσιτάλ της Γιόντσεβα για τα 25 χρόνια προσφοράς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» υπήρξε παρόμοια κατανυκτικό. Η βραδιά επενδύθηκε με επιπλέον συγκίνηση από το κοινό λόγω της γενικής αίσθησης ότι εδώ υπηρετείται ανώτερος σκοπός. Από το 1996 το σωματείο προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.

    Για αυτό το λόγο, η Σόνια Γιόντσεβα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το ρεσιτάλ έλαβε χώρα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στο ΚΠΙΣΝ. Η κορυφαία υψίφωνος «έντυσε» με τη φωνή της αποσπάσματα από διάσημες όπερες του Πουτσίνι. Τη συνόδευσε η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τον τενόρο (και πρόεδρο ΔΣ ΕΛΣ) Μαρίν Γιόντσεφ υπό τη διεύθυνση του διάσημου μαέστρου Φιλίπ Ωγκέν.

    Φίλοι, συνεργάτες και υποστηρικτές του σωματείου γέμισαν την Αίθουσα (με το κατά δύναμιν λόγω υγειονομικών μέτρων). Η βραδιά ξεκίνησε με την προβολή βίντεο από την καθημερινότητα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Ωφελούμενοι, εθελοντές, εργαζόμενοι και συνεργάτες μοιράστηκαν με το κοινό αναμνήσεις από τη σχέση τους με την Ένωση. Οι αφηγήσεις και οι εικόνες προκάλεσαν ιδιαίτερη συγκίνηση.

    Παράλληλα, το βίντεο έδωσε μια ιδέα για το αποτύπωμα που απομένει στην ελληνική κοινωνία από το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

    Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου με τον υποστηρικτή Νέλλο Κανελλόπουλο

    Εξάλειψη ανισοτήτων, ίσες ευκαιρίες

    Η πρόεδρος Αλεξάνδρα Μαρτίνου ευχαρίστησε με τη σειρά της τους παρευρισκόμενους για την αποδοχή της πρόσκλησης. Κυρίως όμως για την αποδοχή της συμπλευσής τους με το ευρύτερο όραμα της ευημερίας και προστασίας των παιδιών σε ανάγκη. «Σε ένα κόσμο που κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, σε μια εποχή τεχνολογικών θαυμάτων, υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Ατομικής, αλλά και συλλογικής», δήλωσε η πρόεδρος.

    «Εκεί συνεχίζουμε να εστιάζουμε το έργο μας, ώστε να γίνει η ενασχόληση με τον άνθρωπο μια από τις βασικές πηγές ευδαιμονίας μας. Ώστε να μετατρέψουμε την κοινωνία των ανθρώπων σε κοινωνία ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε εδώ και 25 χρόνια. Και έχουμε καταφέρει να βελτιώνουμε ετησίως τη ζωή 30.000 παιδιών στη χώρα μας. Μπορούμε να νιώθουμε υπερήφανοι ότι έχουμε καταφέρει πολλά όλα αυτά τα χρόνια» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

    «Όμως ποτέ δεν είναι αρκετά. Γιατί ο τελικός μας στόχος δεν είναι το πρόσκαιρο, εφήμερο συναίσθημα αλλά η μακροχρόνια αλλαγή νοοτροπίας. Όλες μας οι προσπάθειες υπηρετούν τον σκοπό αυτό: να συμβάλουμε στην εξάλειψη των ανισοτήτων και στη δημιουργία ευκαιριών για τα παιδιά και τους νέους της χώρας μας».

    Όσο για το μέλλον: «Με τον ίδιο τρόπο θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε στα χρόνια που ακολουθούν. Διευρύνοντας τις δραστηριότητες μας, εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες μας, αναπτύσσοντας το δίκτυο των συνεργασιών μας. Επενδύοντας ακούραστα στο πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε χρέος να προστατέψουμε για το μέλλον μας: τα παιδιά. Γιατί, κάθε παιδί, αξίζει να είναι παιδί».

    Ως τις ακριτικές περιοχές

    Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μήνα Γκάγκα, επικύρωσαν με την παρουσία τους το όραμά της.

    Καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, φίλοι του «Μαζί για το Παιδί» χειροκρότησαν τις προσπάθειες της Ένωσης.

    Το Μαζί για το Παιδί ιδρύθηκε το 1996 ως ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων. To 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά. Το 2019 τής απονεμήθηκε το βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

    Γ. Παναγιωτίδου (ειδική Γραμματέας), Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Ιωάννης Παπαδάτος, παιδίατρος και Αντιπρόεδρος, Δάφνη Οικονόμου (Εταιρεία Προστασία Σπαστικών), μέλος της Ένωσης.

    Θερμές ευχαριστίες

    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή:

    Της Rolex, Μέγα Χορηγού

    Του Ιδρύματος Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, Χορηγού

    Των Ferretti Group & Okeanis, Υποστηρικτές

    Μέγας δωρητής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

    Περισσότερες πληροφορίες στο www.mazigiatopaidi.gr

    Η πρόεδρος με την πρέσβειρα της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, Δούκισσα Νομικού

    Διαβάστε επίσης Δημοπρασία από τους Christie’s για το «Μαζί για το παιδί»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ