• Πολιτική

    Ζόραν Ζάεφ: Ο Αλέξης Τσίπρας με διαβεβαίωσε πως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών!

    • NewsRoom
    Τσίπρας Ζάεφ

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ (Δ) δίνουν τα χέρια μετά την τελετή υπογραφής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, στις Πρέσπες, ΠΓΔΜ, Κυριακή 17 Ιουνίου 2018.. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti


    Τη διαβεβαίωση του Αλέξη Τσίπρα πως ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών έχει λάβει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

    Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων, έπειτα από τη συνάντηση του με τον με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον έχει διαβεβαιώσει ότι ακόμα κι αν κάποιοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Ελλάδα αντιδρούν με τη συμφωνία, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα τη στηρίξει.

    Νωρίτερα, από την πλευρά του, ο Σεμπάστιαν Κουρτς, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ζόραν Ζάεφ, τόνισε ότι «η Μακεδονία ήταν και παραμένει παίχτης-κλειδί στο κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων». «Θέλουμε να δούμε τη Μακεδονία στην ΕΕ» τόνισε ο Κουρτς, υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ «γεωγραφικά είναι πλήρης μετά από την ένταξη των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων».

    Ο καγκελάριος της Αυστρίας χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «ορόσημο» που «θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω θετικές εξελίξεις στην περιοχή», υποσχόμενος στον Ζόραν Ζάεφ την πλήρη στήριξή του στην επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αναζητώντας success story στα Σκόπια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοτζιάς: «Η συμφωνία των Πρεσπών φέρνει πίσω το ορθό όνομα» – «Προπαγάνδα που κατέληξε σε ανοησία» η κριτική!



    ΣΧΟΛΙΑ