• Πολιτική

    «Ζητά και τα ρέστα» ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση Φλώρου!

    Φλώρος

    Άρης Φλώρος


    Τα.. ρέστα από τη Νέα Δημοκρατία ζητά τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του Άρη Φλώρου, ο οποίος έσπευσε να εκμεταλλευτεί τις ευεργετικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που έφερε και ψήφισε μόνο του το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα!

    Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τα παράθυρα που αφήνει ο νέος Ποινικός Κώδικας, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται σε όσους επισημαίνουν πως ο Άρης Φλώρος χρησιμοποίησε την αλλαγή που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταργώντας την ποινή των ισοβίων για τους καταχραστές του Δημοσίου (κάτι που επικαλέστηκαν οι συνήγοροί του, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Βασίλης Χειρδάρης για να επιτύχουν την απόφαση των δικαστών), χαρακτηρίζοντας «αστείους» και «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς. Όπως αναφέρει ψευδώς, «ο εξορθολογισμός του Ποινικού Κώδικα για τους καταχραστές του Δημοσίου, μετά και την “υπόθεση της καθαρίστριας” δεν έφερε καμία ουσιώδη αλλαγή στο θεσμό της αναστολής εκτέλεσης της ποινής για τους καταδικασθέντες σε πολυετείς ποινές κάθειρξης. Και προφανώς ο εξορθολογισμός αυτός δεν αρκεί από μόνος του για να οδηγηθεί οποιοδήποτε δικαστήριο σε μια τέτοια κρίση, όπως η σημερινή για τον κ. Φλώρο. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι η πρόταση του Εισαγγελέα του δικαστηρίου ήταν να απορριφθεί η σχετική αίτηση»!

    Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί πως για την αποφυλάκιση ευθύνεται ο ανιψιός και διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδη, ο οποίος ως δικηγόρος στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με την εταιρεία Energa.

    Τι υποστήριξαν οι δικηγόροι του Φλώρου

    Υπενθυμίζεται πως το αίτημα του Φλώρου για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υποβλήθηκε και κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της υπεξαίρεσης. Οι συνήγοροί του, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Βασίλης Χειρδάρης, υποστήριξαν στην αγόρευση τους ότι, μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα , η απειλούμενη ποινή των ισοβίων δεν υπάρχει πλέον, καθώς ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου καταργήθηκε και πλέον η ανώτατη ποινή είναι 15 χρόνια.

    Οι δικηγόροι επικαλέστηκαν τα δυο ελαφρυντικά που πρωτόδικα ο επιχειρηματίας είχε κερδίσει (για τα οποία όμως έχει ασκηθεί εισαγγελική έφεση) και εκτίμησαν ότι αν κριθεί και πάλι ένοχος, η ποινή του θα είναι κατά πολύ μικρότερη από τα 21 χρόνια. Παράλληλα, επισημάνθηκε πώς ήδη έχει εκτίσει με τους ευεργετικούς υπολογισμούς που ισχύουν περίπου τα 6 χρόνια και υποστήριξαν ότι έχει επιστρέψει σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του Δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση ENERGA-HELLAS.

    ΝΔ: Ο Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο

    Στη δική της ανακοίνωση η ΝΔ επισημαίνει ότι οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται.

    «Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται.
    Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της ΝΔ και σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ, όπως είχε δεσμευθεί, θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα τις αμέσως επόμενες μέρες», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.



    ΣΧΟΛΙΑ