• Κοινωνία

    Γιατί αποφυλακίστηκε ο Άρης Φλώρος

    • Ρεγγίνα Σπυράτου
    Φλώρος

    Άρης Φλώρος


    Ο νέος Ποινικός Κώδικας ανοίγει την πόρτα της φυλακής και στον Άρη Φλώρο.

    Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέστειλε σήμερα την πρωτόδικη ποινή των 21 ετών που ο επιχειρηματίας εξέτιε για την υπόθεση υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ από τις εταιρείες ENERGA-HELLAS POWER.

    Οι δικαστές, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, αποφάσισαν την αποφυλάκιση του επιχειρηματία με περιοριστικούς όρους.

    Οι όροι αποφυλάκισης

    Με εγγύηση 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δυο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του, ο 39χρονος θα απολαύσει ξανά την ελευθερία του, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης για το οικονομικό σκάνδαλο που κατηγορείται.

    Ελεύθερος με το νέο Ποινικό Κώδικα

    Το αίτημα του Φλώρου για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υποβλήθηκε και κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της υπεξαίρεσης.

    Οι συνήγοροί του, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Βασίλης Χειρδάρης, υποστήριξαν στην αγόρευση τους ότι, μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα , η απειλούμενη ποινή των ισοβίων δεν υπάρχει πλέον, καθώς ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου καταργήθηκε.

    Η ανώτατη ποινή πλέον είναι 15 χρόνια.

    Οι δικηγόροι επικαλέστηκαν τα δυο ελαφρυντικά που πρωτόδικα ο επιχειρηματίας είχε κερδίσει (για τα οποία όμως έχει ασκηθεί εισαγγελική έφεση) και εκτίμησαν ότι αν κριθεί και πάλι ένοχος, η ποινή του θα είναι κατά πολύ μικρότερη από τα 21 χρόνια.

    Παράλληλα, επισημάνθηκε πώς ήδη έχει εκτίσει με τους ευεργετικούς υπολογισμούς που ισχύουν περίπου τα 6 χρόνια και υποστήριξαν ότι έχει επιστρέψει σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του Δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση ENERGA-HELLAS.

    Η πρώτη αποφυλάκιση

    Πέρυσι το καλοκαίρι η πόρτα της φυλακής είχε ανοίξει και πάλι για τον Άρη Φλώρο. Μόνο που τότε η ελευθερία του διήρκησε ελάχιστα.

    Μόλις αποκαλύφθηκε η χρήση ψευδών ή πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων για την έκδοση πιστοποιητικού μεγάλης αναπηρίας, η αποφυλάκιση του ανακλήθηκε.

    Για αυτή την υπόθεση, ο επιχειρηματίας και ακόμα 16 άτομα, διώκονται ποινικά για κακουργηματικές κατηγορίες.



    ΣΧΟΛΙΑ