• Κοινωνία

    Αναβολή στη δίκη Φλώρου για τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου


    «Αλλαγή» ρόλων για τους Άρη Φλώρο και Γιώργο Αντωνόπουλο. Ο επιχειρηματίας κάθισε σήμερα στο εδώλιο, κατηγορούμενος ότι έδωσε εντολή σε Αλβανούς κακοποιούς να δολοφονήσουν το δικηγόρο.

    Λίγους μήνες πριν, ο Φλώρος ήταν σε θέση καταγγέλλοντα, ισχυριζόμενος ότι ο Αντωνόπουλος αποπειράθηκε να τον εκβιάσει. Καταγγελίες που, μεταξύ άλλων, έστειλαν το δικηγόρο στη φυλακή, για ένα μικρό χρονικό διάστημα, κατηγορούμενο για συμμετοχή στη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού.

    Η δαιδαλώδης υπόθεση, με τα πολλά παρακλάδια και τραγικότερο όλων τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, είχε σήμερα ως συνέχεια τη δίκη σε δεύτερο βαθμό των κατηγορουμένων για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το Νοέμβριο του 2014.

    Η δίκη τελικώς αναβλήθηκε για τις 9 Νοεμβρίου του 2020 καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας έκανε δεκτό αίτημα της πολιτικής αγωγής για να κληθούν και να καταθέσουν ως μαρτύρα οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Θοδωρής Παναγόπουλος, Θέμης Σοφός και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, όπως και ο διευθυντής της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής Φ. Ντουίτσης.

    Κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονικής απόπειρας εναντίον του δικηγόρου είναι ο Αλβανός Ντούλτσε Ολντι, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 23 ετών. Ο δεύτερος Αλβανός κατηγορούμενος, Αλμπέρ Μπάκο, είχε δολοφονηθεί άγρια μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού από συγκρατούμενους του, ακριβώς πριν από ένα χρόνο.

    Βαριά ήταν η πρωτόδικη καταδίκη και του Άρη Φλώρου. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών με αναστολή μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

    Ωστόσο, μετά την αποκάλυψη των διαλόγων μεταξύ κατηγορουμένων για συμμετοχή στη μαφία των φυλακών, νομικοί λένε ότι προκύπτει ξεκάθαρα πλέον ότι ο επιχειρηματίας έπεσε θύμα των Αλβανών που του ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα για να μην τον εμπλέξουν στην υπόθεση της επίθεσης στον Αντωνόπουλο.



    ΣΧΟΛΙΑ