• Πολιτική

    Ζάκερμπεργκ στο Κογκρέσο: «Έχουν υποκλαπεί και τα δικά μου προσωπικά δεδομένα»

    • NewsRoom


    Ο επικεφαλής και ιδρυτής του Facebook, στη δεύτερη μέρα της ακρόασης του σήμερα στο Κογκρέσο σχετικά με το σκάνδαλο υποκλοπής προσωπικών δεδομένων εκατομμύρια χρηστών, παραδέχτηκε ότι  και τα δικά του δεδομένα ήταν ανάμεσα σε αυτά που υπεκλάπησαν και πουλήθηκαν σε «κακόβουλα τρίτα μέρη»

    Συγκεκριμένα, σε ερώτηση μέλος του Κογκρέσου για το αν ήταν και ο ίδιος ένας από τους 87 εκατομμύρια ανθρώπους που τα προσωπικά τους δεδομένα παραδόθηκαν στην Cambridge Analytica, ο κ. Ζάκερμπεργκ απάντησε «ναι».

    Σημειώνεται ότι ο ιδρυτής του Facebook ξεκίνησε εχθές την απολογία του ενώπιον του Κογκρέσου, ζητώντας προσωπικά και επίσημα συγγνώμη για τα λάθη στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης και την πολιτική χειραγώγηση.

    «Είναι προφανές σήμερα ότι δεν έχουμε κάνει αρκετά για να αποτρέψουμε αυτά τα εργαλεία να χρησιμοποιούνται λανθασμένα (…) Δεν λάβαμε ένα μεγάλο μέρος των ευθυνών μας και αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ήταν λάθος μου και λυπάμαι», είπε ο ίδιος.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εάν το Facebook κατέχει το μονοπώλιο στην αγορά, ο Μ. Ζάκερμπεργκ απάντησε: «Δεν νιώθω ότι κάτι τέτοιο ισχύει». Για το θέμα δήλωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα να δημιουργήσει μια έκδοση του Facebook με συνδρομή, διευκρίνισε ωστόσο ότι πάντα θα υπάρχει μια έκδοση ελεύθερη συνδρομής.

    Παρακολουθείστε LIVE την δεύτερη μέρα της κατάθεσης του Μ. Ζάκερμπεργκ στο Κογκρέσο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η συγγνώμη του Ζούκερμπεργκ για το σκάνδαλο με το Facebook: «Ήταν λάθος μου και λυπάμαι» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Facebook: O Ζάκερμπεργκ ζητά συγγνώμη για την κατάχρηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Facebook: Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 2,7 εκατ. χρηστών μόνο στην Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ