• Business

    Το Facebook δίνει ακόμα τα στοιχεία των χρηστών του – Με ποιες εταιρίες έχει συμφωνία


    Το Facebook διατηρούσε συμφωνίες για την διάθεση προσωπικών δεδομένων των χρηστών του με τουλάχιστον 60 εταιρίες και πολλές από αυτές τις συμφωνίες είναι ακόμα σε ισχύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ των The New York Times

    Η Apple, η Amazon, η Samsung, και η Microsoft είναι μεταξύ των εταιριών που διατηρούσαν συμφωνίες για δεδομένα χρηστών με το Facebook τα τελευταία 10 χρόνια, αναφέρει το ρεπορτάζ. Χωρίς πλήρη συγκατάθεση των χρηστών, οι εταιρίες αυτές είχαν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα τους, ακόμα και αφού το Facebook ανακοίνωσε πως δεν θα μοιράζεται αυτές τις πληροφορίες.

    Το Facebook σε απάντηση του στο ρεπορτάζ αρνείται το ότι πληροφορίες μοιραζόντουσαν χωρίς συγκατάθεση.

    Το θέμα της διάθεσης των δεδομένων ξεκίνησε από το 2012. «Αυτό το θέμα σημειώθηκε στο εσωτερικό της εταιρίας ως θέμα ιδιωτικότητας», ανέφερε στους NYT ο πρώην επικεφαλής θεμάτων ιδιωτικότητας του Facebook. «Είναι σοκαριστικό το ότι αυτή η πολιτική μπορεί να συνεχίζεται ακόμη έξι χρόνια αργότερα», πρόσθεσε

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι εταιρίες είχαν πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών όπως κατάσταση σχέσης, θρήσκευμα, πολιτικές προτιμήσεις. Ανακαλύφθηκε ακόμη πως μπορούσαν να έχουν πρόσβαση και σε δεδομένα «φίλων» των χρηστών, ακόμα και αν εκείνοι είχαν απενεργοποιήσει την εμφάνιση των στοιχείων τους.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι περισσότερες από αυτές τις συμφωνίες είναι ακόμα σε ισχύ παρόλο που κάποιες ξεκίνησαν να καταρρίπτονται τον Απρίλιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξηγήσεις από το Facebook ζητά ο Κοντονής για «κατέβασμα» σχολίου Έλληνα δημοσιογράφου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλονίζεται η κυριαρχία του Facebook: Ποια social media προτιμούν οι έφηβοι στην Αμερική

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eκκαθάριση στο Facebook: Διέγραψε fake λογαριασμούς και «σπαμ» αναρτήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ