• Πολιτική

    Ξεκίνησε η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου. Δείτε LIVE

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος


    Η τελευταία πράξη του «σίριαλ» Τσίπρα – Καμμένου αναμένεται να γραφεί σήμερα Κυριακή 13 Ιανουαρίου. Σε ένα κρίσιμο ραντεβού στο οποίο θα δοθεί ένα τέλος στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο πρωθυπουργός πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου στις 10:20, ενώ ανεβαίνοντας τα σκαλιά της εισόδου γύρισε και χαιρέτισε τις κάμερες και τους δημοσιογράφους. Ο υπουργός Άμυνας έφτασε στις 10:28. Κανένας από τους δύο δεν έκανε δηλώσεις, καθώς πέρασαν την πύλη του Μαξίμου με τα αυτοκίνητα και μπήκαν κατευθείαν για τη συνάντηση.

    Αν το διαζύγιο βγει «συναινετικό» ή με καταγγελίες αυτό θα φανεί την Κυριακή το μεσημέρι. Ο Πάνος Καμμένος είτε απλά θα ανακοινώσει την αποχώρησή του χωρίς να ανοίξει πόλεμο με το Μαξίμου ή θα μιλήσει σε υψηλούς τόνους καταγγέλλοντας τον συνέταιρό του στην εξουσία για ενέργειες που οδήγησαν στο διαζύγιο. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα προχωρήσει σε επιθετική ρητορική, καταγγέλλοντας αθέτηση της συμφωνίας που είχε κάνει με τον Τσίπρα.

    Μετά το τέλος της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Καμμένος έχει προγραμματίσει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας (12:30).

    Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε χθες τον κυβερνητικό του εταίρο στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα προκειμένου να επισημοποιήσουν τη λήξη της πολιτικής τους σχέσης και να οριστικοποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι το «γοργόν και χάριν έχει».

    Τον κάλεσε λοιπόν Κυριακή στις 10:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, προφανώς, για να κανονίσουν τα του «διαζυγίου» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον κάλεσε να συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σε καμία περίπτωση ο Πάνος Καμμένος δεν επιθυμεί να αποχωρήσει «λαβωμένος» από αυτή τη συνεργασία και για αυτό θα επιμείνει στη θέση του, δηλαδή να αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση και να πει αντίο με το κεφάλι ψηλά. Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιθυμεί να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, που τελεί υπό διάλυση.

    Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο υπουργός Άμυνας θα φύγει από την κυβέρνηση και μαζί του θα αποχωρήσει και η υφυπουργός, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά. Όχι όμως και οι Ελ. Κουντουρά και Β. Κόκκαλης, εκτός κι αν στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασιστεί να αποχωρήσουν όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Έναν όρο που θέτει ο Πάνος Καμμένος εδώ και μερικές ημέρες όπως και να μην αλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος προτείνει για τη θέση του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευ. Αποστολάκη, αλλά αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάει πιθανότατα ο Δ. Βίτσας.

    Μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ και τον ανασχηματισμό που θα φέρουν οι παραιτήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας θα φέρει αίτημα ψήφου εμπιστοσύνης στη βουλή, πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως δήλωσε ο ίδιος στην συνέντευξή του στο κανάλι ΟΡΕΝ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: H τελευταία πράξη (;) Τσίπρα – Καμμένου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντίστροφη μέτρηση για τη συγκυβέρνηση: Συνέντευξη Τύπου του Καμμένου μετά την αυριανή συνάντηση με Τσίπρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα νέα σκίτσα του Αρκά για τη νέα «στροφή» Καμμένου και τη συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια



    ΣΧΟΛΙΑ