• Πολιτική

    Τα γύρισε ο Π.Καμμένος: Ξανά στο τραπέζι οι γαλλικές φρεγάτες FREMM


    Το πράγμα είχε γίνει ως εξής: Ο Φώτης Κουβέλης είχε μιλήσει στον Σκάι, όπου αποκάλυψε ότι υπήρξε συνεννόηση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Εμανουέλ Μακρόν για το «δανεισμό» δύο γαλλικών φρεγατών στην Ελλάδα, οι οποίες μάλιστα θα μπορούσαν να πλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι στα ελληνικά νερά.

    Λίγο καιρό αργότερα, ο Πάνος Καμμένος, σε μια από τις συχνές τώρα τελευταία συνεντεύξεις Τύπου, έχοντας στο πλάι του τον Φώτη Κουβέλη προχώρησε στη διάψευση: «Αυτό που ξέρουμε για τις φρεγάτες είναι ότι υπήρχε ένα παλαιό πρόγραμμα με τη γαλλική πλευρά από την περίοδο που ήταν υπουργός ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, γιατί πράγματι το Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται νέα πλοία, αυτό είναι δεδομένο. Από εκεί και πέρα αυτό το πρόγραμμα δεν είχε προχωρήσει, λόγω ακριβώς των οικονομικών προβλημάτων που υπήρχαν».

    Τότε είχε συμπληρώσει ότι σε επίπεδο συνομιλίας Μακρόν – Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα μέρους του ποσού των 8 δισ. ευρώ που οφείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες για τη διαφορά των ομολόγων, που πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, το οποίο αφορά την επιστροφή από τη Γαλλία προς την Ελλάδα, να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να υπάρξει συνέργεια για την κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα.

    «Αυτή ήταν και η μόνη συνομιλία και διαπραγμάτευση που έγινε για τις φρεγάτες» είχε πει τότε ο Πάνος Καμμένος.



    ΣΧΟΛΙΑ