• Πολιτική

    Βρετανικές εκλογές: Ξέραμε πως θα είναι δύσκολες εκλογές λένε οι Εργατικοί – Αποφασίζουν για το μέλλον του Κόρμπιν

    • NewsRoom
    Τζέρεμι Κόρμπιν

    Τζέρεμι Κόρμπιν


    Είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών που διεξήχθησαν χθες Πέμπτη στη Βρετανία ή να εξαχθούν συμπεράσματα, δήλωσε εκπρόσωπος των Εργατικών, λίγη ώρα μετά τη μετάδοση exit poll που θέλει τους Συντηρητικούς, το κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, να κερδίζει την αναμέτρηση με ευρεία πλειοψηφία.

    «Είναι ακόμη η αρχή της βραδιάς, είναι πολύ νωρίς για να θεωρήσουμε ότι έχει κριθεί το αποτέλεσμα», ανέφερε.

    «Φυσικά, γνωρίζαμε εξαρχής ότι αυτές θα είναι δύσκολες εκλογές, με το Brexit να κυριαρχεί στις σκέψεις πολλών ανθρώπων και τη χώρα μας ολοένα πιο πολωμένη», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Σύμφωνα με το exit poll, οι Εργατικοί συγκεντρώνουν μόλις 191 έδρες, 71 λιγότερες από αυτές που είχαν κερδίσει το 2017, σε μια συντριπτική ήττα για τον αμφιλεγόμενο Τζέρεμι Κόρμπιν. Εάν τα τελικά αποτελέσματα επαληθεύσουν τις προβλέψεις του Brexit, θεωρείται πολύ πιθανό να οδηγήσει στην απομάκρυνση του Τζέρεμι Κόρμπιν από την ηγεσία του κόμματος.

    Ήδη, ο  σκιώδης υπουργός Οικονομικών του Εργατικού Κόμματος Τζον Μακντόνελ δήλωσε ότι το μέλλον του και το μέλλον του Τζέρεμι Κόρμπιν θα αποφασισθούν αφού ανακοινωθούν τα επίσημα τελικά αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών. «Θα δούμε τα αποτελέσματα το πρωί και μετά θα ληφθούν αποφάσεις, είμαι βέβαιος», δήλωσε στην τηλεόραση του BBC.

    Ερωτηθείς αν τελείωσαν όλα για τον ίδιο και τον Κόρμπιν, ο Μακντόνελ δήλωσε: «Ας δούμε τα ίδια τα αποτελέσματα, όπως είπα θα ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις».



    ΣΧΟΛΙΑ