• Πολιτική

    Βούτσης για ρουσφέτια στην Βουλή: Δεν αισθάνομαι ίχνος ενοχής και ευθύνης

    • NewsRoom
    βουτσης

    Νίκος Βούτσης


    Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να πάρει για την κυβέρνηση το θέμα των τακτοποιήσεων ημέτερων λίγο πριν κλείσει η Βουλή, παρά την εντολή Τσίπρα να «παγώσει» το δεύτερο κύμα μετατάξεων μετά τον σάλο που ξέσπασε.

    Στο θέμα επανήλθε σήμερα στην Ολομέλεια, από τα έδρανα της Βουλής, κι όχι από την θέση του προέδρου, ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος σε ένα ξέσπασμα είπε ότι δεν αισθάνεται «ίχνος ενοχής ότι πρέπει να είμαστε απολογούμενοι, ότι είμαστε ίδιοι με το προηγούμενο καθεστώς».

    «Δεν με ενδιαφέρει ένας συμψηφισμός με ό,τι γινόταν προηγούμενα, ο λαός δεν ζήτησε αυτό από εμάς» είπε και σχολιάζοντας το «πάγωμα» των υπολοίπων μετατάξεων ανέφερε πως είναι άδικο γι’ αυτούς. Για την ονοματολογία υποστήριξε ότι σκόπιμα χαρτογραφήθηκαν κάποιοι λίγοι άνθρωποι και αναρωτήθηκε αν υπάρχει απαγόρευση για τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Το θέμα έφερε στην συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος, για να καταγγείλει ότι η κυβέρνηση στήνει πελατειακό κράτος, ενώ κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι κρατά ανοικτή τη Βουλή εν μέσω της προεκλογικής περιόδου για να περάσει δεκάδες χαριστικές διατάξεις.

    «Ευλόγως η κοινή γνώμη επιδεικνύει ευαισθησία και πρέπει να είμαι σαφής και ειλικρινής» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, για να προσθέσει: «Δεν κάνω συμψηφισμούς ούτε θα μπω σε ονόματα και σόγια. Δεν είναι ο στόχος να πούμε ότι και οι άλλοι έκαναν αυτά και εμείς εκείνα… Δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής και ευθύνης ότι θα πρέπει να είμαστε απολογούμενοι για ότι γίναμε ίδιοι και κρατήσαμε το ίδιο καθεστώς με τους προηγούμενους. Ο λαός δεν ζήτησε αυτό από εμάς. Ζήτησε τομές και έγιναν».

    Εν τω μεταξύ, νωρίτερα το πρωί, μιλώντας στον ΑΝΤ1 η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές, ζητώντας συγγνώμη για την ζημιά που έκανε στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ με την άστοχη δήλωσή της ότι η κόρη της έκανε μετάταξη στην Βουλή αξιοποιώντας κάποιες διασυνδέσεις.

    Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, χθες, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον πρόεδρο της Βουλής να «παγώσει» το δεύτερο κύμα μετατάξεων με το απαραίτητη «ναι μεν, αλλά»: «Ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων που, παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας. Κατά τη συνομιλία τους, από κοινού αποφάσισαν ο πρόεδρος της Βουλής να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις» ανέφεραν χθες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.



    ΣΧΟΛΙΑ