• Πολιτική

    Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Το παραμύθι του Τσίπρα για απολύσεις στο Δημόσιο δεν πουλά στον λαό

    Γιάννης Παναγόπουλος

    Γιάννης Παναγόπουλος, πρόεδρος ΓΣΕΕ


    Παραμύθι χωρίς δράκο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, τις εκφοβιστικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος επιχειρώντας να ρίξει την ευθύνη για το «χαστούκι από τους θεσμούς στους πολίτες που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε πως άνοιξε η όρεξη στους Ευρωπαίους για νέες απολύσεις στο Δημόσιο.

    Σχολιάζοντας την έκτακτη ανακοίνωση του πρωθυπουργού και την σχετική αναφορά του, ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι του θυμίζουν «δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2014». «Τότε», συνέχισε ο κ. Παναγόπουλος, «ήταν ένα παραμύθι που είχε δράκο. Τώρα δεν ξέρω εάν υπάρχει δράκος. Ξέρω ότι αυτό το παραμύθι δεν πουλάει στον ελληνικό λαό».

    Πρόσθεσε ακόμη ότι στις διεθνείς συναντήσεις που έχει πραγματοποιήσει «δεν έχει ακούσει καμία τέτοια αξίωση».

    Ο κ. Παναγόπουλος έστειλε μήνυμα ότι το συνέδριο της ΓΣΕΕ πρέπει να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, ακόμη και εάν χρειαστεί για λόγους προστασίας να γίνει εντός της Βουλής των Ελλήνων και να μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση. Όπως δήλωσε, είναι θέμα Δημοκρατίας η πραγματοποίηση του. «Να ισχυριζόμαστε σήμερα ότι το επόμενο διάστημα θα κάνουμε απόπειρα για την πραγματοποίησή του, είναι εξευτελιστικό για την χώρα και την δημοκρατία», ανέφερε.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κατηγόρησε το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ αλλά και την κυβέρνηση ως συνυπεύθυνους για την κατάσταση. «Το ΚΚΕ, ο επιχειρησιακός του βραχίονας και η κυβέρνηση, δεν ήθελαν να γίνει συνέδριο της ΓΣΕΕ», ανάφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και συμπλήρωσε ότι «είναι γνωστό ότι αυτές οι δυνάμεις που έχουν την ίδια ιδεολογική αφετηρία, ότι δεν ελέγχουν, θέλουν να το διαλύσουν».



    ΣΧΟΛΙΑ