• Πολιτική

    Βουλή: Να διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ αν φύγει ο Παπαχριστόπουλος προτείνει το Επιστιστημονικό Συμβούλιο

    • NewsRoom
    Twitter

    Πάνος Καμμένος. Αρχηγός ΑΝΕΛ


    Τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, σε περίπτωση διαγραφής του Θανάση Παπαχριστόπουλου προτείνει ουσιαστικά το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, καθώς στη γνωμοδότηση που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής επισημαίνει ως βασικό γνώρισμα για τη σύσταση μιας ομάδας την κομματική ομοιογένεια.

    Σύμφωνα με την γνωμοδότηση, «στο ερώτημα εν κατακλείδι αν η ΚΟ η οποία συγκροτήθηκε με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 15 και αριθμεί πλέον 5 μέλη εξακολουθεί να αποτελεί ΚΟ κατά την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου εάν ένα εξ αυτών προέρχεται από άλλη ΚΟ ή από ανεξάρτητους βουλευτές» η απάντηση του Επιστημονικού Συμβουλίου είναι «αρνητική».

    Ωστόσο, η τελική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι  αναμένεται να ληφθεί αύριο, Παρασκευή, στις 9:30 το πρωί, οπότε και συγκληθεί εκτάκτως η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

    Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, μέχρι τις το πρωί της Παρασκευής να έχει παραδώσει την έδρα του, ενώ ταυτόχρονα ζητά το ίδιο και από τον Τέρενς Κουίκ, που θα τον αντικαταστήσει. Μετά την αποχώρηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, οι ΑΝΕΛ θα έχουν 5 βουλευτές, ωστόσο ένας από αυτούς, ο Αριστείδης Φωκάς, θα έχει εκλεγεί με άλλο κόμμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καμμένος: Ο… «total blue electric» Βασίλης Κόκκαλης και τα πυρηνικά του Ινσιρλίκ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελεσίγραφο Καμμένου σε Παπαχριστόπουλο: Σε διαγράφω, αν δεν παραδώσεις την έδρα ως αύριο πρωί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιστολή Καμμένου στην Επιτροπή Κανονισμού: Αντισυνταγματική η κατηγοριοποίηση των βουλευτών



    ΣΧΟΛΙΑ