Top Stories

Τελεσίγραφο Καμμένου σε Παπαχριστόπουλο: Σε διαγράφω, αν δεν παραδώσεις την έδρα ως αύριο πρωί

  • NewsRoom

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος με την κοινοβουλευτική ομάδα πριν από τις σαρωτικές αλλαγές


Με τελεσίγραφο του Πάνου Καμμένου στον Θανάση Παπαχριστόπουλο ολοκληρώθηκε η σύντομη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος διεμήνυσε στον κ. Παπαχριστόπουλο πως αν μέχρι αύριο δεν παραδώσει την έδρα του, θα τον διαγράψει.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η διορία που έδωσε ο Πάνος Καμμένος στον Θανάση Παπαχριστόπουλο λήγει αύριο το πρωί, πριν δηλαδή ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Κατά τις ίδιες πληροροφορίες, ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν σκοπεύει να υποκύψει στην πίεση του Πάνου Καμμένου και να παραδώσει την έδρα του. Άρα αυτό πυο απομένει είναι η διαγραφή του με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Το βαρύ κλίμα φάνηκε από την αρχή. Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν αντάλλαξε ούτε καλημέρα με τα υπόλοιπα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, προσερχόμενος στην συνεδρίαση υπό τον Πάνο Καμμένο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κλίμα ήταν τόσο βαρύ που ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν αντάλλαξε ούτε βλέμμα με τον Πάνο Καμμένο, όταν κάθισε ακριβώς απέναντί του, παρά κοίταζε διαρκώς το κινητό τηλέφωνο.

Στη συνεδρίαση των ΑΝΕΛ συμμετέχουν, εκτός από τον Πάνο Καμμένο και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, οι Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Κώστας Κατσίκης, Αριστείδης Φωκάς, Κώστας Ζουράρις, Νίκος Μαυραγάνης και Παναγιώτης Σγουρίδης.

Το θρίλερ Παπαχριστόπουλου είναι σε εξέλιξη από την περασμένη εβδομάδα, όταν ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί, αιφνιδίασε λέγοντας στην αρχή πως θα προχωρήσει στην παραίτηση, αλλά σε λίγη ώρα γιατί είχε χαλάσει το αυτοκίνητό του, ενώ στη συνέχεια, έπειτα από συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, είπε ότι θα κρατήσει την έδρα για λίγο ακόμη, μέχρι να ψηφιστεί το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Αργά χθες το βράδυ ο Πάνος Καμμένος έκανε το εξής tweet επιακλούμενος λόγια του Βάσου Λυσσαρίδη: «Μου είπαν: Είσαι μικρός. Αν κάνεις ένα βήμα ακόμη, θα σε αφανίσουν. Είπα: Αν δεν το κάνω θα είμαι ακόμη πιο μικρός».

Εκτός αυτού, σήμερα αναμένεται να παραδοθεί και η «ετυμηγορία» της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής αναφορικά με την τύχη της ΚΟ των ΑΝΕΛ εάν μείνει με 5 βουλευτές.

Καμμένος: Να παραδώσει την έδρα μέχρι αύριο το πρωί

«Συνεδρίασε η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ομόφωνα ζητήσαμε από τον κ. Παπαχριστόπουλο μέχρι την αρχή της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ να παραδώσει την έδρα στους ΑΝΕΛ, όπως είχε υποσχεθεί, ώστε να αναλάβει την ευθύνη πλέον ο πρωθυπουργός αλλά και ο κ. Κουίκ για την ψήφιση ή όχι της συμφωνίας αυτής, και, βεβαίως, την εφαρμογή της απόφασης του Παπαχριστόπουλου, την έδρα να μην την κρατήσει για τον εαυτό του, αλλά να την παραδώσει στους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ» δήλωσε ο κ. Καμμένος μετά την συνεδρίαση και πρόσθεσε: «Αν ο κ. Κουίκ το κάνει αυτό με την παραίτησή του ή με την παραμονή στην ΚΟ θα ήταν δική του ευθύνη και ο,τιδήποτε συνέβαινε από εκεί και πέρα».

«Ο κ. Παπαχριστόπουλος αρνήθηκε να το κάνει, λέγοντας ότι έχει υποσχεθεί στον κ. Βούτση να ψηφίσει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Του ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς δεν μπορούμε, πλέον, να ανεχθούμε άλλη παράταση αυτής της ιστορίας. Στην πρώτη ψηφοφορία το δεχθήκαμε, με την έννοια ότι είχε πει ότι θα παραδώσει την έδρα, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει πιθανότητα οι ΑΝΕΛ, με όποιο κόστος κι αν έχει αυτό, να επιτρέψουμε μέλος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να εκτελέσει τη Μακεδονία», τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Αύριο το πρωί, λοιπόν, με την έναρξη της συζήτησης, αν ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν κάνει πράξη την υπόσχεσή του να παραδώσει την έδρα στους ΑΝΕΛ, με επιστολή μου θα διαγραφεί από την ΚΟ», υπογράμμισε ο Π. Καμμένος, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση αποσαφήνισε ότι «(τον διαγράφω) με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Ερωτηθείς για τον κ. Κουίκ, απάντησε: «Ο κ. Κουίκ έχει να επιλέξει με τον πρωθυπουργό αν θα είναι μέλος της ομάδας των αποστατών, αν δηλαδή με προτροπή του πρωθυπουργού και ανταλλαγή της ψήφου του με θέση στο υπουργείο, θα μπει στο πάνθεον της κυβέρνησης αποστατών και αν ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει αυτό το οποίο έκανε με την κ. Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καμμένος: Αντιδημοκρατική η διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ σύμφωνα με γνωμοδότηση του 2013

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχίζεται το πανηγύρι: Άλλαξε γνώμη ο Παπαχριστόπουλος – Δεν παραιτείταιΣΧΟΛΙΑ