• Πολιτική

    Βουλή: Εν μέσω πυρών ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ανάπλαση της Αθήνας


    Τα πυρά που δέχθηκε η κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως την ΝΔ, για το νομοσχέδιο για την ανάπλαση της Αθήνας, αντέστρεψε προς την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την κατάσταση της πόλης «σε αυτούς που διοικούσαν τον δήμο τόσες δεκαετίες».

    Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, επίσης, υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου επισημαίνοντας ότι κύριο έργο της ανώνυμης εταιρείας που αναλαμβάνει την ανάπλαση της Αθήνας, είναι να «συντονίσει τα ασυντόνιστα», ενώ οι εισηγητές των κομμάτων επέμειναν ότι αφαιρούνται αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης και «καπελώνεται» ο δήμος Αθηναίων.

    «Υπήρχε ολοκληρωμένο σχέδιο αστικών παρεμβάσεων που υπεγράφη το 2014» ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με αυτό το νομοσχέδιο και το αντίστοιχο για την απλή αναλογική, ετοιμάζει μια παρέμβαση για να διαλύσει την αυτοδιοίκηση και να την ελέγξει.

    Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης

    «Δεν υπάρχει καμία αρμοδιότητα που αφαιρείται από τον δήμο και πηγαίνει στη νέα αρχή» αντέτεινε ο κ. Σπίρτζης και κατηγόρησε την ΝΔ ότι επιμένει σε μια τακτική στρέβλωσης σε ο,τιδήποτε κάνει η κυβέρνηση. Απαντώντας δε, σκωπτικά στην κ. Μπακογιάννη, είπε ότι πράγματι έχει ιστορία στον δήμο Αθηναίων η ΝΔ, η Αθήνα ήταν μια από τις ωραιότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ με ευθύνη αυτής της παράταξης έχει αποσυνδεθεί από τον πολιτισμό της και σήμερα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

    Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με τη θετική ψήφο των κομμάτων της πλειοψηφίας, ενώ η ΝΔ, το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι και η ΧΑ, καταψήφισαν. Η ΔΗΣΥ δεν εκπροσωπήθηκε στη συνεδρίαση, δεδομένου ότι ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Γιάννης Μανιάτης, αποχώρησε καταγγέλλοντας αργοπορία του υπουργού Μεταφορών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιούνκερ: «Δεν θα διαπραγματευτούμε τους αμερικανικούς δασμούς υπό απειλή»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνελήφθησαν αρχαιοκάπηλοι – Γέμιζαν τρύπες αρχαίο μνημείο για να βρουν νομίσματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στις Βρυξέλλες για το think tank του ΕΛΚ ο Αντ. Σαμαράς – Με ποιους θα συναντηθεί



    ΣΧΟΛΙΑ