• Ελλάδα

    Βουλή: Αυτός είναι ο πιο τρελός διορισμός του 2016!


    Αν οι διορισμοί συγγενών και φίλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σας φάνηκαν κάπως «τραβηγμένοι», δεν έχετε δει τίποτα: αυτός ο διορισμός στη Βουλή θα σας κάνει να τραβάτε τα μαλλιά σας!

    Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Βηματοδότης», πριν από ένα μήνα υπεγράφη από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση η απόφαση του διορισμού της Φιλάνθης Χριστοδούλου του Παναγιώτη σε θέση μετακλητού οργανικού υπαλλήλου της Βουλής. Ποιο είναι το παράξενο, θα πείτε, άλλος ένας διορισμός. Αμ δε!

    Γιατί ο εν λόγω διορισμός γίνεται στο γραφείο του προέδρου μίας ανύπαρκτης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και συγκεκριμένα της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, η οποία είχε συσταθεί παλιότερα στη Βουλή από βουλευτές που είχαν διαγραφεί από τα κόμματά τους!

    Ο διορισμός, λοιπόν, γίνεται στο γραφείο του πρώην βουλευτή της ΝΔ Ν. Σταυρόγιαννη, ο οποίος πλέον είναι δήμαρχος Λαμίας και φυσικά δεν… πατάει το πόδι του στη Βουλή. Ωστόσο, σύμφωνα με μια παλιά διάταξη, δικαιούνται να διορίζουν μετακλητούς υπαλλήλους οι διατελέσαντες (έστω και για μία ημέρα) πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων. Και ο κ. Σταυρογιάννης είχε διατελέσει πρόεδρος της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Δημοκρατικών Βουλευτών.

    Και το καλύτερο; Η προεδρία στη συγκεκριμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν κυλιόμενη, που σημαίνει ότι μάλλον έπονται και άλλοι διορισμοί από άλλους προσωρινούς «προέδρους»…



    ΣΧΟΛΙΑ