• Πολιτική

    Βορίδης για Πολάκη – Τζανακόπουλο: Τέτοια έκαναν οι χρυσαυγίτες

    • NewsRoom
    Μάκης Βορίδης

    Μάκης Βορίδης, υπουργός Εσωτερικών


    Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο μετά την απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής να εξαιρέσει από μέλη της τον Παύλο Πολάκη και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα λέγοντας πως δεν αναγνωρίζει την απόφαση.

    Σήμερα το πρωί, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 αντέδρασε κάνοντας λόγο για επίδειξη «πολιτικού τσαμπουκά», ενώ διεμήνυσε χαρακτηριστικά ότι «την Πέμπτη θα είμαστε εκεί κι ας τολμήσουν να φέρουν τη φρουρά, για να μας βγάλει έξω».

    Βορίδης: «Τέτοια έκαναν οι χρυσαυγίτες»

    Απαντώντας στον Παύλο Πολάκη ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε «χρυσαυγίτικη» την συμπεριφορά των κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου. «Οι τελευταίοι που έκαναν αυτά ήταν οι χρυσαυγίτες και νομίζαμε ότι τελειώσαμε» είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Μάλιστα, ο Μάκης Βορίδης περιέγραψε το τι θα συμβεί σε περίπτωση που αρνηθούν να εγκαταλείψουν την αίθουσα, όπου θα συνεδριάζει η επιτροπή.

    «Από την στιγμή που δεν είναι μέλη της επιτροπής, είναι τρίτοι βουλευτές. Υπάρχουν μέτρα που προβλέπει ο κανονισμός. Το πρώτο είναι ότι εγείρεται ο πρόεδρος και του κάνει παρατήρηση. Στην συνέχεια επαπειλείται ποινή. Στην συνέχεια στο τέλος του ζητούν την απομάκρυνση. Αν δεν απομακρυνθεί, καλείται η φρουρά να τον απομακρύνει» σημείωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός.

    Καραγκούνης: Πειθαρχικά μέτρα αν επιμείνουν Πολάκης-Τζανακόπουλος

    Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μάκη Βορίδη κινήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

    «Θα εφαρμοστεί ο κανονισμός της Βουλής και τα όσα προβλέπονται για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και άλλα πειθαρχικά μέτρα για ανάρμοστη συμπεριφορά, εάν οι κύριοι Πολάκης και Τζανακόπουλος επιμείνουν να θέλουν να παραβιάσουν την απόφαση της προανακριτικής επιτροπής» είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6».



    ΣΧΟΛΙΑ