• Πολιτική

    Βίτσας: Ο Τσίπρας θα μπορούσε να αναλάβει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

    • NewsRoom
    Δημήτρης Βίτσας

    Δημήτρης Βίτσας


    «Πριν το τέλος του χρόνου και πάντως όχι πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα πρέπει να διεξαχθεί το αναγκαίο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα οδηγήσει σε αποφάσεις πριν τις Ευρωεκλογές», ανέφερε ο Δημήτρης Βίτσας, πρώην υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

    Στην περίπτωση που το Συνέδριο πραγματοποιηθεί πριν τις αυτοδιοικητικές, η άποψη του κ. Βίτσα είναι ότι «θα είναι ένα συνέδριο πρόχειρο ή αν θέλετε, θα είναι ένα συνέδριο επιβολής των διαθέσεων της ηγεσίας και όχι συνολικής δράσης και σκέψης των μελών του κόμματος, είναι και κάτι άλλωστε που μας έλειψε».

    Ερωτηθείς  εάν ο φεύγει ο αρχηγός όταν χάνει, δήλωσε: «Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, έχω πει και δεν φεύγω από αυτή μου την άποψη, πρέπει να αποφασίσει ποιος θα είναι ο ρόλος του στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Έχει δώσει πάρα πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Δεν είμαι εγώ με το βλακώδες επιχείρημα ότι είναι συνιδρυτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν χρειάζεται.

    Είναι ο άνθρωπος ο οποίος πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα μικρό κόμμα που έμπαινε δεν έμπαινε στη Βουλή, υπό την ηγεσία του έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, έγινε και κυβέρνηση.

    Ο ίδιος θα πρέπει να πάρει τολμηρές αποφάσεις είτε αποφασίσει ότι θα μείνει είτε αποφασίσει ότι θα παίξει κάποιο άλλο ρόλο.

    Δεν υπάρχει περίπτωση ο Τσίπρας να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να μείνει πρόεδρος, μπορεί να παίξει και κάποιον άλλο ρόλο.

    Ρόλος, για παράδειγμα, είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Είναι ένας πολύ σπουδαίος ρόλος, εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή.

    Αλλά μην προδικάζουμε τα πράγματα πριν ανακοινωθούν οι αποφάσεις».

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρίδης: Θα επιμείνουμε στη σκληρή, αλλά δίκαιη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

    Άδωνις Γεωργιάδης: Επικέντρωση στη μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζόμενων

    Κυριάκος Πιερρακάκης: Θέλουμε τα παιδιά λιγότερο σαν σκληρούς δίσκους και περισσότερο σαν επεξεργαστές



    ΣΧΟΛΙΑ