• Πολιτική

    Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα – 39 νεκροί

    • NewsRoom


    Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα, φτάνοντας τους 39 σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.  Ανάμεσα στα θύματα είναι και τρία παιδιά, ένα αγόρι 8 ετών και δύο έφηβοι ηλικίας 12 και 13 ετών.

    Ειδικοί μηχανικοί είχαν προειδοποιήσει πως η εν λόγω γέφυρα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη συνεπώς θα ήταν πιο σωστό να γκρεμιστεί. Η γέφυρα που χτίστηκε το 1967, ένωνε τους αυτοκινητόδρομους Α10 και Α7 και γι’ αυτό είχε επιβαρυνθεί από την μεγάλη κίνηση τροχοφόρων για πάνω από 50 χρόνια.

    Ο Ίαν Φιρθ, πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος Μηχανολόγων Μηχανικών, είπε ότι το ασυνήθιστο σχέδιο της γέφυρας Morandi δημιουργεί μία άκαμπτη διάταξη μεταξύ των στηρίξεων που δεν είναι κοινή στις γέφυρες με καλώδια στήριξης. «Είναι πολύ νωρίς να πούμε τι προκάλεσε την τραγωδία, όμως καθώς αυτή η γέφυρα από ενισχυμένο σκυρόδεμα βρίσκεται εδώ πάνω από 50 χρόνια, είναι πιθανό ότι η οξείδωση των στηριγμάτων μπορεί να ήταν ένας βασικός παράγοντας. Το γεγονός ότι την ίδια στιγμή με την κατάρρευση ήταν σε εξέλιξη καταιγίδα μπορεί να έχει, μπορεί και να μην έχει σχέση», τόνισε.

    Ο υπεύθυνος του αυτοκινητόδρομου υποστήριξε ότι εργασίες για την στήριξη των θεμελίων της γέφυρας εκτελούνταν κατά την κατάρρευση, τονίζοντας ότι κάμερες παρακολουθούσαν διαρκώς τη γέφυρα.



    ΣΧΟΛΙΑ