ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ώρες πριν από την εκπνοή του τελεσιγράφου προκειμένου ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο να προκηρύξει προεδρικές εκλογές, ο ίδιος έκανε νύξη για το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου πολέμου, σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ.
Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιοι είναι οι κίνδυνοι να εκτυλιχθεί ένα τέτοιο σενάριο, είπε ο Βενεζουελάνος πρόεδρος στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta, σε μια συνέντευξη που θα προβληθεί απόψε.
Αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε δημοσιεύτηκαν στις έντυπες εκδόσεις ισπανικών ΜΜΕ, νωρίτερα σήμερα.
«Τα πάντα εξαρτώνται από τον βαθμό της παράνοιας και της επιθετικότητας των βόρειων ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ) και των δυτικών συμμάχων τους» σημείωσε ο Νικολάς Μαδούρο.
Το τελεσίγραφο των 8 ημερών που δόθηκε στον Μαδούρο προκειμένου να προκηρύξει εκλογές εκπνέει σήμερα και οκτώ ευρωπαϊκές χώρες προειδοποιούν ότι θα αναγνωρίσουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας. Η Αυστρία έγινε σήμερα η όγδοη χώρα της ΕΕ, μαζί με τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.
Ο ίδιος απέρριψε το τελεσίγραφο αποκαλώντας το «θράσος», διαβεβαιώνοντας τους υποστηρικτές του, σε μια διαδήλωση χθες, ότι «Είμαι ο πραγματικός πρόεδρος της Βενεζουέλας».
Στη συνέντευξη στo La Sexta, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ο Βενεζουελάνος πρόεδρος αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Απλά ζούμε στη χώρα μας και ζητάμε κανείς να μην επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις. Και προετοιμαζόμαστε προκειμένου να υπερασπιστούμε τη χώρα μας».
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι πολίτες στα εργοστάσια, στα πανεπιστήμια και σε άλλους τομείς προετοιμάζονται για μάχη.
Ο δημοσιογράφος Ζόρδι Έβολε, ένας από τους πλέον διακεκριμένους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους, απάντησε: «Φοβάμαι από αυτό που λέτε, κύριε Μαδούρο».
«Αλήθεια; Δεν με φοβίζει» απαντά ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Απαντώντας στο ευρωπαϊκό τελεσίγραφο για τις εκλογές, ο Νικολάς Μαδούρο σημείωσε: «Δεν αποδεχόμαστε κανένα τελεσίγραφο από κανέναν».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με αποστολή στρατού στη Βενεζουέλα απειλεί ο Τραμπ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- AstraZeneca και Bristol Myers Squibb συζητούν πιθανή συμφωνία για συνένωση των δύο φαρμακευτικών κολοσσών
- Η Ευρώπη αντιμέτωπη με την ξηρασία: Τα μεγάλα ποτάμια στερεύουν και απειλούν βιομηχανία, ενέργεια και μεταφορές
- Τρίτη νύχτα κόλασης στην Αττική: Αντιπυρικές ζώνες για να ανακοπεί το μέτωπο – Απειλούνται σπίτια σε Βίλια και Άγ. Νεκτάριο – Η εικόνα στα υπόλοιπα μέτωπα
- Απεργία των αεροσυνοδών στη WestJet του Καναδά – Χιλιάδες πτήσεις στον αέρα εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.